Fosti võttis vihiku Rio de Janeiro olümpiakülas ajakirjanike ees välja ja näitas emotsionaalsemaid sissekandeid. "Olen väga tänulik oma eelnevatele treeneritele, perekonnale ja toetajatele, kes minusse on uskunud. On olnud palju hetki, kus tunned, et enam ei suuda, miks või kellele ma seda teen. Need inimesed on mind viimasel kahel kuul palju aidanud ja positiivsete emotsioonidega laadinud," rääkis ta, lisades, et poetas vihikut vastu võttes pisaragi.

Fosti valmistus olümpiamaratoniks Sao Paulo osariigis Taubate linna lähedal. "Rahulik koht. Koos minuga olid seal veel neli Keenia jooksjat ja umbes kümme Brasiilia juuniori. Käisin jooksmas mägede vahel, oli ka maalõhna tunda. Kõige tähtsam, et sain rahulikult melust eemal treenida. Ei oleks tahtnud küll siin paar nädalat praadida," osutas ta olümpiaküla siginale-saginale.

"Sain telekast palju parema olümpiafiilingu kätte. Siin ei näe nii palju spordialasid, kui ma seal televiisorist vaatasin. Usun, et ka ettevalmistus läks hästi. Olen terve selle aasta pidanud treeningutel silmas just seda jooksu. Ülehomme tuleb olla mehe eest väljas ja teha üks ilus etteaste."

Medalit Fosti ei luba, kuid ilusa punkti Eesti koondise esinemisele tahaks panna. "Anname endast Tiidrekuga (teine starti minev Eesti maratoonar Tiidrek Nurme - toim) parima, et see nii oleks. Esimest numbrit me kumbki ei mängi, aga kui suudame oma jooksu leida, siis tahaks teha sarnase soorituse nagu Zürichis isiklikku rekordit püstitades või Pekingis kuumusega. Isiklik rekord või kõrge koht - see oleks ilus punkt olümpiale," rääkis Fosti, kelle tippmark 2:17.54 pärineb 2014. aasta EM-ilt. Nurme jooksis tänavu Hamburgis peaaegu täpselt samasse auku - 2:17.59.

"Eesmärk on leida õige grupp ja õige tempo. Paar päeva tagasi lubas sooja 20 kraadi, aga tänaseks on ennustus juba 27 kraadi peal. Kui maraton algab muidu teadupärast 35. kilomeetrist, siis siin pigem 28-ndast. Sinnamaani pean lihtsalt mõnusas trennitempos jooksma. Kui sealt suudan veel sammukese juurde panna, olen alguseks õige sammu valinud. Tähtis on leida enda jaoks tark jooks, mitte kohe esimestega kaasa minna - muidu saad haamri ja kannatad pool maad."