Martin Allikvee ainsa olümpiastardi ajaks on 2.13.66, mis jääb tema nimele kuuluvale Eesti rekordile alla 86 sajandikuga. Sellega saavutas mees 39 ujuja seas 33. koha.

Mehe sõnul on olümpiabassein väga tasemel ning üldse mängudel võistlemine kirjeldamatu kogemus. “Maksimumeesmärk oli rekord, aga selle lühikese ajaga, mis meil peale EMi oli ei jõudnud me teha korralikku vastupidavustrenni. Ma arvan, et 100 oleks mul isegi paremini tulnud,” nentis Allikvee vahetult pärast basseinist saabumist veel hingeldades. “Sain läbi aegade teise tulemuse, ma arvan, et võib rahule jääda,” lisas ta.

Allikvee olümpiale pääs selgus lõplikult aga juuli alguses. Sinna ujuja sõnul ka tulemus läks, sest vastupidavuse taastamiseks ja enda taas tippvormi ajamiseks ei jäänud lihtsalt piisavalt aega. Nimelt on Allikvee hinnangul end hooaja jooksul kolmel korral ippvormi ajada võrdlemisi keeruline ülesanne.

Kuigi Allikvee kinnitusel võib tulemusega igati rahule jääda ja basseini jättis ta endast kõik, jäi soovitud aeg esimese saja meetri taha, mis oli tema sõnul aeglane. Enne võistlusi kimbutasid teda nii nohu, köha kui ka närv. “Kaks päeva tagasi ma veel arvasin, et ei uju head aega ja oli selline tunne, et ei kujutanud ettegi, kuidas ma hakkama saan. Täna oli veel väga okei,” kirjeldas ta.

Olümpia on Allikvee jaoks aga suur ja kirjeldamata kogemus. “See andis väga suure motivatsiooni ja seadis eesmärgid järgmiseks neljaks aastaks, et Tokyos õiged tulemused juba ujuda ja mitte 30 seas lõpetada vaid ikka poolfinaalideni minna.”