"Pean leidma head jalad ja neist hammastega kinni hoidma. Ühtegi nõrka ujujat seal stardis pole, kõik on väga tugevad," ütles Kivioja, kes alustab homme Eesti aja järgi kell 17.

"Ettevalmistus on läinud väga hästi. Olen saanud võistlusstartides harjutada erinevaid asju. Kõik, mis treeninglaagrites plaanis oli, sai tehtud. Siingi olen juba kümme päeva trenni teinud. Õnneks saab treener Margus Tamm rattatrennidel kaasas käia, üksi ei julgeks siit olümpiakülast välja minna."

Ühtegi numbrilist eesmärki Kivioja ajakirjanike ees välja käia ei tahtnud. "Tahan realiseerida oma head vormi ja anda endast kõik, et lõpuks ei jääks sisse ühtegi kahetsust. Võistlusprotsessis võib kõike juhtuda, mistõttu ei tahaks ühtegi numbrilist eesmärki välja tuua."

Rakverest pärit 23-aastane triatleet annab endale aru, et teeb homme mingis mõttes ajalugu, kuid keskendub esmalt ikka enda sooritusele. "Muidugi on uhke tunne ja väga hea meel, et Eesti triatleet jälle olümpial stardis on. See on meie spordile väga hea. Loodan, et see innustab üha rohkem tüdrukuid triatloni proovima. Mina sain sellega ju hakkama! See ei ole üldse nii hirmus ala, kui tundub."

Naiste triatlonit alustab 55 naist 31 riigist. Copacabana piirkonnas toimuval võistlusel läbitakse ujudes 1,5 km, rattal 43 km ja joostes 10 km.