„Olen olnud spordiga seotud pikka aega ja võita selles vanuses olümpiakuld on hämmastav. Olen alati tahtnud seda teha. Londoni olümpial jõudsin peaaegu sihini,“ lausus neli aastat tagasi Briti meeskonnaga esikoha pälvinud vanahärra. „Mul on medaleid Euroopa meistrivõistlustelt ja maailmameistrivõistlustelt, kuid selline võit on emotsionaalne ka kõikidele minu võistkonnakaaslastele. See on suurepärane võimalus karjäär lõpetada.“

Tokyo olümpial osalemise Skelton välistas, kuid tippspordist pole tal vähemalt kohe kavas taanduda. „Sõidan ainult Big Stariga. Kui tema lõpetab, lõpetan ka mina,“ lubas seitsmendal olümpial osalenud Skelton.

Ainult üksikud Rios võistlevatest Briti sportlased olid sündinud, kui Skelton 1988. aastal Soulis oma olümpiadebüüdi tegi. Skeltoni praeguse saavutuse teeb hinnatavamaks asjaolu, et arstid ütlesid 16 aastat tagasi pisut enne Sydney olümpiat karmi kukkumise tagajärjel kahest kohast kaela murdnud mehele, et tema sportlastee on läbi.

2011. aastal uue puusa saanud Skelton oli aga teisel arvamusel ja ülejäänu on juba ajalugu...

Olgu veel lisatud, et vanimaks olümpial kulla võitnud sportlaseks on rootslane Oscar Swahn, kes 1912. aastal 64 aasta ja 280 päeva vanuselt laskmises parimaks kerkis.