Vibukas Laura Nurmsalu, kes Sa täna duell-laskmist alustad! Viimase valikvõistluse võitmisega tõestasid end, Su õlul pole koormat. Kui ukrainlanna Veronika Martšenkole esimeses ringis kaotadki, pole hullu, oled niigi tegija! Aga pigem võida, siis saad uues ringis maailmaliidriga kohtuda! See oleks vägev elamus, mille käigus ei tohi Sa, Viljandimaa kaunis piiga, unustada: Su vastane on lihtsurelik, kes ei pruugi kõiki nooli kümnesse saata!

* * *
Vehklejad, kes te oma uut päeva ehk 11. augustit ootate, puhake! Selgitage, mida Lunastaja Kristus sealt mäelt õieti uurib! Unustage, et minusugused kahetsevad ikka, et Katrina Lehist olümpiapundis pole! See oli peatreeneri otsus, ja superkihvt, et Kaido võistlusmääruste keerulistes labürintides vastutuse enda peale võttis!

Teie peatreener on vinge vend! Tema Barcelona-järgne tõdemus 1992, et neljas koht on jama, sai palju meediaruumi. Kaheldi, kas lennukipardalt maha astunu lühisõnum tähelepanu väärib. Täna teame: pronksivõitjad saabuvad punasel vaibal ja medalimatši ühe torkega kaotanud ei pea Tallinna lennujaama intervjuutsoonis pikalt peatuma.
Kunagi kirjutasin “rohelise spordilehe” kaaneloo, milles Kaaberma tõdes: vehklemine muutub popiks, kui ehtsad mõõgad välja jagatakse ja veri voolama hakkab. Täna, tänu teile, epeenaised, on vehklemine ometi tähelepanu keskmes. Ja ajalooküps.

Heidi Rohi, Merle Esken ja Maarika Võsu, ärge arvake, et teid unustatud oleks! Olete Eesti vehklemise maailma viijatena austatud!

* * *
Pilk maailma.
Olen seda meelt, et Michael Phelpsi 18 varasemat olümpiakulda pluss eilne teatevõit ei kaalu üles kettalegend Al Oerteri nelja. Las seisavad ühel pulgal!

Hindan Phelpsi inimlikke omadusi. Purjuspäi autosõit on halb, aga ta kahetseb. Ta väljus august, pidas konkurente hea sõnaga meeles ja sirutas pikad käed uuesti välja. 200 meetrit liblikat, tema esimene oma ala – ujutakse täna ja nüüd! Olen Phelpsi poolt!

* * *
Kui ilm midagi ei vusserda, alustab RS:X klassi purjelaudur Ingrid Puusta täna 14. augustini ja Laseri-purjetaja Karl-Martin Rammo veel päeva võrra kauem kestvat regatti. Jõuame nende üle arutleda. Rammo, Su lipuetteaste oli vaimustumist väärt!

* * *
Lõpuks ajalugu. Täna 24 aastat tagasi lavastusid Barcelonas olümpiaajaloo ühed vingeimad korvpallietendused.

Pärastlõuna hakatuseks alistasid leedulased pronksilahingus NSV Liidu riismetest moodustatud Ühendvõistkonna 82:78. Vladas Garastase juhitud Leedu ridades mängisid kõik raskekahurid: 1988. aastal NSV Liidu koondises Souli olümpia võitnud Arvydas Sabonis, Šarunas Marčiulionis, Rimas Kurtinaitis ja Valdemaras Chomičius ning 1980. aastal samal moel olümpiapronksi kaela saanud Sergejus Jovaiša. Vastaste vägesid suunanud Juri Selihhov tahtis koondisse ka eestlast Tiit Sokku ning lätlasi Igors Miglinieksi ja Gundars Vetrat. Sokk otsustas – superotsus! – Eesti koondise kasuks, Miglinieks ja Vetra aga eelistasid Läti meeskonnale võõrväge.

Hilisõhtuses finaalis sai Dream Teamiks kutsutud USA koondis, olles esmakordselt komplekteeritud NBA tähtedest, tulemusega 117:85 jagu Horvaatiast. Mäng oli pingevaba, kõik teadsid, kumb pool võidab. Kulla said kaela legendid Michael Jordan, Earvin Johnson, Charles Barkley, Patrick Ewing, Larry Bird, Scottie Pippen, John Stockton ja teised, hõbeda võtsid vastu Toni Kukoć, Dražen Petrović ja Dino Radja koos sõpradega.

* * *
Täna kaheksa aastat tagasi, 08.08.08 avati Pekingi olümpia. Venemaa tungis Gruusiasse.

Mulle meeldis vaikus, millega olümpia avamisel Venemaa sissemarssi tervitati. Aitäh, nutikas Rio!

Rio teleülekannete kava
14.25 sõudmine OTSE @ Viasat Sport Baltic
18.20 meeste võrkpall Poola – Venemaa OTSE @ Viasat Sport Baltic
18.55 ujumine OTSE @ Viasat Sport Baltic
20.25 meeste korvpall Serbia – Austraalia OTSE @ Viasat Sport Baltic
22.00 võimlemise meeskondlik finaal OTSE @ Viasat Sport Baltic
00.55 meeste korvpall USA – Venetsueela OTSE @ Viasat Sport Baltic
02.55 meeste rannavõrkpall Itaalia - Kanada OTSE @ Viasat Sport Baltic
03.55 ujumine OTSE @ Viasat Sport Baltic