Kogu kergejõustik algabki täna nii, et Rio de Janeiro aja järgi kell 9.30 – meie jaoks 15.30 – astub meeste kettaheite eelvõistluseks ringi A-grupp. Teiste seas alustab kvalifikatsiooninormi 65.50 ründamist Gerd Kanter. Teine grupp tuleb ringi tund ja 25 minutit hiljem, seal heidab Martin Kupper.

37-aastane Gerd Kanter, Pekingi olümpiavõitja ja Londoni pronks, on eksmaailmameister ja nelja pisut kahvatuma MM-medali omanik. Ta pole tänavu suutnud enamat 65.27-st, ent see tulemus sündis täpselt õigel ajal ja täpselt õiges kohas ehk Amsterdami EM-i lõppvõistlusel. Tasuks riputati Kanteri kaela pronksmedal.

27-aastane Martin Kupper, kellel veel suuri auhindu pole, seisab aastatabelis 66.61-ga Kanterist märksa eespool. Selle tulemusega võib hea koha saada!
Võibki nii arvata, et medalikonkurentsi küündimiseks tuleb Kupperil heita kaugemale kui iial varem ning Kanteril ületada senine hooaja mark lausa paari meetriga.

Raske öelda, kas peafavoriidiks tuleb hinnata valitsev maailma- ja Euroopa meister Piotr Malachowski (Poola) või Londoni olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister Robert Harting (Saksamaa). Harting oli ligi kaks aastat vigastusepausil, aga naasis tänavu üsna kindlalt ja selge plaaniga ohjad uuesti enda kätte võtta.

Enne Kanteri medalilootuste esiletõstmist tuleb tõeks võtta, et nii mullusel MM-il kui ka tänavusel EM-il edestas Eesti staari tosin aastat noorem Philip Milanov (Belgia). Pane kogemused maksma, Gerd!

* * *

Viis minutit pärast kettaheitjate A-grupi alustamist kummarduvad seitsmevõistlejad 100 m tõkkejooksuks stardipakkudele. Grit Šadeiko alustab teist olümpiat. Londonis andsid 6013 punkti 23. koha, nüüd oleks sobilik oma Eesti rekordile võimalikult tugev tuul alla teha.

Favoriidid on muidugi kanadalanna Brianne Theisen-Eaton ja britt Jessica Ennis-Hill. Maailma- ja olümpiarekord, ameeriklanna Jackie Joyner-Kersee 7291, neile jõukohane pole. Aga kenad näevad nad, nüüdsed staarid, välja!

* * *

Algab naiste 100 meetri jooks. Tore ala! Et olümpiariikide arvu kasvatada, kutsuti kohale mitut sorti rahvast. Kiribati sprinteri Karitaake Tewaaki isiklik mark 14,13 – kui IIAF-i kodulehte uskuda – venitaks meie kooli kehalises kasvatuses päris hea hinde välja!

* * *

Sulgpallur Raul Must alustab oma kolmandat olümpiateed alagrupis G, tänane vastane on viienda paigutusega Taani kuulsus Jan O. Jørgensen ja homne Prantsusmaa mängija Brice Leverdez. Raske grupp, aga Must on loodetavasti tugevam kui iial varem!

* * *

Peeter Olesk alustab olümpiakiirlaskmist. “Tundub, et tähtede seis on hea, lähen korralikku tulemust tegema. Tase on sedavõrd ühtlane, et kohta on raske pakkuda. Usun, et 575 silma võiks 15 hulka viia, see oleks korralik etteaste. 580 viiks kuue sekka, see oleks super,” ütles Olesk enne olümpiale sõitu.

* * *
Purjetajad jätkavad. Purjelaudur Ingrid Puusta on tähelepanuväärsel 11. kohal. Tuult!

Rio teleülekannete kava
11.55 lauatennis @ Viasat Sport Baltic
13.55 sulgpall OTSE @ Viasati Rio lisakanal OS3
14.25 sõudmine OTSE @ Viasat Sport Baltic
15.25 kergejõustik OTSE @ Viasat Sport Baltic ja TV3
16.07 judo @ Viasat Sport Baltic
17.45 judo OTSE @ Viasat Sport Baltic
19.10 ujumine OTSE @ Viasat Sport Baltic
19.15 sulgpall @ Viasati Rio lisakanal OS1
20.30 kergejõustik OTSE @ TV3
21.35 judo OTSE @ Viasat Sport Baltic
00.10 rattasõit OTSE @ Viasat Sport Baltic
00.55 korvpall USA - Serbia OTSE @ Viasat Sport Baltic
02.25 kergejõustik OTSE @ TV3
02.45 kergejõustik OTSE @ Viasat Sport Baltic
03.10 purjetamine @ Viasati Rio lisakanal OS2
05.45 ujumine @ Viasat Sport Baltic

Rio olümpiamängude kuute lisakanalit näeb Viasati satelliit-tv ja Telia Viasati spordikanalite teemapaketi vahendusel.