• Seimil medal juba käes?

Eesti medalilootus Mart Seim märkis tõstmise ülesandmislehele algraskuseks 450 kg, et pääseda koos teiste favoriitidega võistlema A-gruppi. Sama raskuse on valinud veel viis meest eesotsas grusiin Laša Talahhadzega, kes mullu võitis Houstoni MM-i tulemusega 454 kg. Seimi rekord kahe tõsteviisi summas on 438 kg. Kui algraskus oleks fikseeritud, võiks Seimile juba medali kaela riputada, aga tegelikult saab reeglite järgi siit veel 20 kg alla kiskuda ja vaikselt peale kerima hakata.

• Jäägem optimistideks!

Viimased olümpia-eelsed päevad pole sujunud tõrgeteta. Nurisevad nii kirjatsurad, sportlased kui ka kohalikud. Olümpiaveteranid aga ütlevad seepeale: „Näidake olümpiat, kus probleeme poleks.” 2000. aasta Sydney ja 2008. aasta Pekingi mängud tulevad nende huulile esimesena. Suure aparaadi kõik mutrid toimisid õlitatult – keegi ei ajanud sõrgu vastu. Brasiillased teevad asju omamoodi. Seisab ju nende lipulgi kiri „Ordem e progresso” („Kord ja progress”), mis peaks sisendama: kõik saab minna ainult paremuse poole.

• Brasiilia alustas sealt, kust lõpetas

Sambamaa vutikoondis alustas 0 : 0 ­viigiga Lõuna-Aafrika Vabariigi ­vastu, pealinna Brasília fännid vilistasid seepeal esistaar Neymari välja. Rio taksojuht rääkis, et pärast MM-i poolfinaalis Saksamaalt saadud 1 : 7 kaotust pole rahval meeskonda nagunii enam usku. Kohalikud ootavat hoopis suurema innuga võrkpalliturniiri, mida brasiillased alustavad homme.