Meistrivõistluste esimene päev peeti suurepärastes purjetamistingimustes. Päike säras sinises taevas ja 8-10 m/s puhuv edelatuul muutis küll esimese võistlussõidu lõpuks veidi oma suuda, kuid ei kaotanud palju tugevust.

Esimesel päeval ei andnud teistele palju võimalusi Tõnu Tõniste Lenny (EST790) võites mõlemad sõidud, kuigi teise sõidu väga tasavägise finišiga väga head sõitu teinud Ants Haaveli Freddy (EST826) meeskonnaga, kes finišeeris mõlemas sõidus teisena jättes mõlemal korral kolmandaks Peter Šaraškini ZUXU (EST791). Esimese päeva lõpuks oli võrdselt punkte ainsal alusel Soomest - Tomi Hakola Fundanything.com-il (FIN742) ja Targo Rausi EST573-l, kuid viimase sõidu paremus andis neljanda koha Hakolale. Targo meeskonnas proovisid esmakordselt Melges 24 alust ja selle võimalusi tublid Eesti Finn-klassi purjetajad Lauri Väinsalu ja Martti Kinkar.

Laupäevane suveilm soosis rohkem küll rannas peesitajaid, kuid ka Melges 24 purjetajad said enam kui 20-kraadise õhusooja, mõnusa päiksepaiste ja keskmiselt 3-5 m/s puhunud tuulega lisada esimese päeva kahele tuulisele sõidule neli lisaks. Üldiselt hoidis tuul nii oma tugevust kui suunda, vaid enne viimast sõitu pöördus see nõnda palju, et kogu rada tuli teise kohta "ümber kolida".

Lenny Tõnu Tõnistega roolis jätkas oma võidukat seeriat pidades Ants Haaveli Freddyga esimeses kolmes sõidus match-race'i kontrollides üksteist pidevalt. Esimese päeva kahele võidule lisas Lenny oma seeriasse veel kolm võitu, kuna viimasest sõidust saadud teine koht läks halvimana mahaarvamisele. Päeva lõpuks oli Lenny kontol 5 punkti ja edumaa teisel kohal oleva Freddy ees 5 punkti. Peter Šaraškini Zuxu justkui ei leidnud oma õiget käiku ja võistles jätkuvalt kolmanda koha eest. Teise päeva kolmandas sõidus tabas Zuxut stardijoonel ebaõnn, kuna nad takerdusid stardiliini otsapoi külge ja kaotasid nii väärtuslikke minuteid enne kui sõitu alustada said - sealt Zuxule ka viimane koht selle sõidu tulemuseks. Päeva viimaseks sõiduks oli Zuxu aga kaugelt paremas hoos ja nii napsaski ta võistluse esimese sõiduvõidu Lenny ees. Kokkuvõttes oli Zuxul teise päeva lõpuks 13 punkti ja kaotust teisel kohal olevale Freddyle 3 punkti. Neljanda ja viienda koha eest võitlesid Tomi Hakola Fundanything.com ja Targo Rausi meeskond. Neljandat ja viiendat kohta lahutas teise päeva kokkuvõtteks pärast kuut peetud võistlussõitu 2 punkti.

Kolmas võistluspäev lõppes ilma merele minekuta, kuna tuult purjetamiseks polnud üldse. Kahe esimese võistluspäevaga ei andnud kolmandat võrreldagi, kus tinaselt hallist taevast kallas ka vihma kogu päeva ja kaldal ootamine oodatud tuule tugevnemist kaasa ei toonud. Nii jäidki Eesti meistrivõistluste lõpptulemusteks laupäevaõhtused tulemused pärast kokku kuut peetud sõitu koos halvima sõidu mahaviskega.

Eesti meistriks krooniti Lenny koosseisus Tõnu Tõniste, Toomas Tõniste, Andres Rohtla, Tammo Otsasoo ja Maiki Saaring. Lenny seeriasse kogunes 5 sõiduvõitu ja üks teine koht, mis halvimana ka mahaarvamisele läks. Teise koha sai aasta võistluspausi pidanud Ants Haaveli Freddy, kelle meeskonnas endise Rock City meeskonnaliikmed Lauri Kärner, Martin Müür ja Triin Sarapuu ning Siim Ots. Eesti MV pronksmedalid riputati kaela 2014.a Eesti meistrile - ZUXU'le koosseisus Peter Šaraškin, Kalev Tanner, Paavo Pettai, Liis Koort ja Tuuli Org.

Doyle Sails Nordic Trophy kolmas etapp – Taani meistrivõistlused - peetakse 21.-23. augustini Sundby’s, Taanis. Enne seda koguneb aga Melges 24 klassi pea 100-aluseline fliit Taani Middelfarti, et juuni lõpus juuli alguses välja selgitada maailmameistrid nii avatud kui ka mitte-professionaalide (Corinthian) arvestuses.

Corinthiani arvestuse maailmameistritiitel on ette näidata ka Tõnu Tõniste juhitud Lenny meeskonnal aastast 2006. Euroopa parimateks mitte-professionaalide arvestuses on Lenny meeskonda kroonitud suisa kolmel korral, viimati möödunud aastal Ungaris, Balatoni järvel.