Räägitakse ka purjeõppesõitudest Tallinna lahel, Soome saarestikus ning 2016. ja 2017. a suvel toimuvatest The Tall Ships Races purjeõpperegattidest. Kindlasti tasub uurida noortele mõeldud purjeõppetoetuste kohta.

Laupäeval, 19. märtsil, kell 14.00 esineb Meremessil teenekas jahtkapten Margus Zahharov ja räägib lähemalt, kuidas pikkadel meresõitudel meeskond toimima panna ja algajatest meeskonnaga võidu sõita.

Kapten Margus Zahharov jagab kogemusi, kuidas korraldada pikemaid purjereise ning panna meeskond efektiivselt koos toimima, kuidas vältida konflikte. Mida tuleb teha selleks, et meeskond sihtsadamasse jõudes oleks rõõmus ja ühtne ning sooviks jälle koos merele minna. Milline on argipäev merel, kui järgmine sadam on tuhande meremiili kaugusel.

Purjeõppele on iseloomulik see, et tihtipeale minnakse merele meeskonnaga, kes pole omavahel tuttavad. Kapten näeb meeskonnaliikmeid esmakordselt, kui nad tulevad pardale, et järgmisel päeval või tunnil minna koos mitmeks päevaks merele.

Alguses merevõõrad meeskonnaliikmed peavad tundma end pardal turvaliselt ja julgelt osalema purjetöödes, jahi roolimises, toidu valmistamises.

Kapten Margus Zahharov on purjetanud 35 aastat ja mereavarustel seilanud väga erinevate meeskondadega üle 240 000 meremiili läbi suurte tormide ja mitmepäevaste tuulevaikuste.

2016. aasta Meremess toimub 18.-20. märtsil Eesti Näituste keskuses. Loe lisaks SIIT

Kohtumiseni Meremessil!

Jaga
Kommentaarid