Saksamaa etapp on alati olnud võistlejatele väljakutseid esitav, kuid vaatamata tüüpilistele Põhjamere tingimustele sai kaldalt näha imetlusväärseid trikke, mis andis mõista, et võistlejate tase oli väga kõrge juba kvalifikatsioonisõitudes.

Põhivõistlusele suutsid tõusta naiste arvestuses eelmise ja selle aasta Euroopa meistrid Sabrina Lutz ja Paula Novotna. Alla pidid vanduma varasematel PKRA etappidel 7. ja 9. kohti toonud Dioneia Vieira, Malin Amle ja Nanette Van Der Snork ning edasi pääsesid Theresa Taabbel, Katzarina Lange, Rita Arnaus ja Celine Rodenas.

Kristiin Oja pääses rankingu alusel eelsõitudest ja asetati sõidutabelis otse põhivõistlusele. Kahjuks tuli tal veerandfinaalis leppida allajäämistega oma vastastele Arnausele ja Novotnale ning etapi kokkuvõttes jäi Oja 9. kohta jagama Taabbeli, Jungo ja Rodenasega.

"Single eliminationi esimestes roundides oli tuul väga tugev, kuni 47 sõlme puhangutes. Kahjuks ei õnnestunud mul näidata oma parimaid trikke, kuna olin oma kõige väiksema lohega ülepurjestatud. Double elimination viidi läbi järgmisel päeval, kus tingimused olid endiselt rasked, kuna tuul puhus üle maa ja oli väga puhanguline. Minu oponendiks oli Paula Novotna, kes on 2013 aasta maailma neljas ning seni olnud võistlustelt väljas põlvevigastuse tõttu. Mul õnnestus maanduda mõned head trikid, kuid kahjuks Paula edestas mind 1,58 punktiga," kommenteeris Oja.

PKRA pressiteatest võib lugeda, et võistlejad panid välja oma parima arsenali trikkidest ja sealne tase oli silmapaistev. Naiste finaalsõitudes tegi eelmise etapi võitja Gisela Bulido (Hispaania) oma tavalise kava juurde trikke nagu Slim Chance, Hinterberger Mobe ja Front Blind. Karolina Winkowska (Poola) ei jätnud vastamata aga Back Mobe, Slim 5, ja S1-ga, kuid kaotas siiski 0.7 punktiga. Alles superfinaalis õnnestus Winkowskal esitada suurepärane sõit, mis kindlustas talle etapivõidu Bulido ees. Kolmandale kohale õnnestus taas tõusta Bruna Kajiyal (Brasiilia), kes aasta tagasi samal võistlusel ennast tõsiselt vigastas ja hooaja vältel on pidanud jääma mitmel korral poodiumilt kõrvale.

Meeste arvestuses oli samuti kohal maailma tipptase. Üle pika aja suutis etapivõidu võtta endine mitmekordne maailmameister Aaron Hadlow (Inglismaa). Teisele kohale sõitis end Liam Whaley (Hispaania) ja kolmandaks Marc Jacobs (Uus Meremaa).

Järgmine etapp on juba 30.08-07.09.2014 Tarifal, Hispaanias.

Kokkuvõte Saksamaa etapi otsustavatest sõitudest: