15.-22. augustil peetav regatt on nii purjetajatele kui korraldajatele suureks testvõistluseks, kus saab osaleda vaid iga klassi riigi parim purjetaja. Täna purjetati vaikse tuule oludes.

Laser Standard klassi purjetaja Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) purjetas täna finišisse tubli 4. ja 10. kohaga ning on üldkokkuvõttes kolmandal positsioonil. Avapäeva järel juhib küproslane Pavlos Kontides mitmekordse olümpiavõitja brasiillase Robert Scheidti ees.

RS:X klassi purjelauaneiu Ingrid Puusta (NYCS) lõpetas tänased sõidud 11., 10. ja 8. kohaga ning asub üldkokkuvõttes 11. kohal. Purjelaual juhib Hong Kongi neiu Hei Man H V Chan poolatari Malgorzata Bialecka ja prantslanna Charline Piconi ees.

"Täna olin ma justkui kõrgete punaste kontsade ja lopsaka rinnapartiiga blondiin, kellele tuul kui viisakas härrasmees järjest uksi avas. Minu ülesanne oli teha valikuid, millisest uksest sisse astuda ja milliseid vältida. Peab ütlema, et sain selle ülesandega üpris hästi hakkama, sest sõitude kohad 4. ja 10. räägivad nii keerulistes oludes enda eest," kirjutas Rammo oma blogis.

"Sellele vaatamata, maksimalist minus ajab endiselt veidi kripeldama, sest esimeses sõidus tulin ma esimeselt ringilt teisena ja vähe julgemate otsuste toel oleks ka võidu kindlasti koju toonud. Ka teises sõidus oleks õigel ajal pundist veidi eraldumine potentsiaalselt kasu toonud, kuid need on kõik oleksid-poleksid, spekulatsioonid, mis tegelikult ei vii kuhugi. Parem varblane peos kui tuvi katusel, või kuidas iganes see ütlus oligi? Igatpidi olen tänase päevaga väga rahul ja lähen homsele vastu märkimisväärsel kolmandal kohal! Saan punast särki ja täppigi purje peal kanda, vot kus lugu!," lisas õnnelik Rammo.