Nõrgas ja keerutavas tuules peetud sõitudes sai Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) oma eelsõitude grupis 7. ja 18. finišitulemuse, millega asetub kokkuvõttes 18. positsioonile.

„Tänane päev kujunes huvitavaks. Esimene sõit läks mul justkui hästi - olin püsivalt löögipositsioonil ehk 5.-7. kohal, kolmas koht kohe käeulatuses. Finiši eel aga läks väga tihedaks rebimiseks ning soovimata kohe regati alguses kollast lippu teenida, hoidsin madalat profiili ja seega sain ka madalama, kuid siiski hea koha," kirjeldas Rammo võistluse algust. "Teises sõidus mängisin tõenäosusmängu. Terve päeva olid tuuleolud paremal rajapoolel väga ebastabiilsed - tuuletugevus vahemikus 2 m/s kuni 8 m/s, samas kui vasakul rajapoolel puhus tuul koguaeg kiirusega 5-7 m/s. Valisin seega enda arvates kindlama tee, kuid just siis otsustas tuul ka paremat poolt kostitada tugevnemise ja 30 kraadi võrra paremale pööramisega. Kokkuvõttes ütlen, et saab paremini, aga antud oludes võib rahule jääda ja 18. koht on hea positsioon, millelt homme jätkata.“

Anna Pohlak (TJK) sai eile kirja oma kvalifikatsioonigrupi 8. ja 32. finiširesultaadi ning omab 37. asetust.

„Esimeses sõidus tegin super stardi ja hea sõidu. Teine start nii hästi ei õnnestunud ning sõitsin end valele poole välja. Ülejäänud sõit kujunes külgtuules nii-öelda trollibussis kulgemiseks. Võin päevaga enam-vähem rahule jääda. 10 sõitu on veel ees,“ sõnas Pohlak.

Standardil juhib hollandlane Nicholas Heiner ja Radialil taanlanna Sarah Gunni Toftedal.

Laser Radial klassi meeste seas, kellele Aarhusis toimuvad koos nii maailma- kui Euroopa meistrivõistlused, lõpetas Tavo Annus (ROPK) eilsed sõidud 45. ja 15. kohaga ning on 28. positsioonil. Juhib poolakas Marcin Rudawski.

Teisipäevani toimuvad regatil kvalifikatsioonisõidud, mille tulemuste alusel jagunetakse kolmapäevast algavateks finaalsõitudeks kuld- ja hõbegruppi. Võistlus lõpeb reedel, 24. juulil.