Võrtsjärve jääolud on hetkel Eesti parimad. Jää on paks (30 cm kuni 1 m), ühtlaselt sile ja pragudeta. Tuul oli oodatust nõrgem, kuid võistlemiseks täiesti piisav. Häid võistlustingimusi ja meistritiitlit oli jahtima saabunud 15 parimat talisurfarit, kelle seas ka üks välisvõistleja Soomest.

Kuna tegemist on tehnikaspordiga, on lisaks purjetamisoskustele määrav õige varustuse valik. Tähtsad on valik uisukelgu või suusakelgu vahel, nende seaded, uiskude pikkused ja paksused, matejalid, suuskade puhul ka määre. Vastavalt oludele toovad edu vägagi erinevad tehnilised lahendused ning võistlejatel seega nuputamist jagus.

Enne lõunat peeti kuus sõitu. Peale pausi lisandus pisut pehmemal ehk suusale sobival jääl veel kaks sõitu, kokku 8 sõitu. Kuue sõiduvõiduga võitis etapi ülikogenud Kalev Allikveer (SK Puri). Teise koha saavutas Lehar Jürimäe (Aloha), kellele järgnes Esa Harjula Soomest.

Talisurfi kursisõidu etappi toetasid Eesti Purjelaualiit, Extreme Sport, Teamvosa ja Bacardi.

Eesti meistrivõistlusi juhib kahe etapi järel Lehar Jürimäe, teisel kohal asub Kalev Allikveer ja kolmas on Kristjan Rotenberg (Aloha). Kuna vahed on väikesed, siis Eesti meistritiitli saaja otsustab kiirussõidu etapp, mis kestab läbi talvehooaja ja lõpeb koos jää minekuga.