Kongressi erikülaliseks oli esmakordselt Eestit külastanud Rahvusvahelise Purjetamisliidu (ISAF) president Carlo Croce, kelle isa Beppe Croce vastutas toonase ISAF-i presidendina rahvusvahelise alaliidu poolt 1980 Tallinna olümpiaregati läbiviimise eest. Croce kohtus eraldi ka kultuuriministri, Tallinna linna ja Eesti Olümpiakomitee juhtidega.

Samuti väisas kongressi Kieli merepäevade „Kieler Woche" korraldaja, kes jagas kogemusi, kuidas 240 000 elanikuga linn korraldab 3 miljoni külastajaga üheksapäevast festivali, mis on kasvanud maailma suurimaks purjetamisürituseks ja Põhja-Euroopa suurimaks suvefestivaliks. Eraldi toimus kogemuste vahetamiseks kohtumine ka Kieli Nädala korraldaja ning Tallinna, Pärnu, Haapsalu, Kuressaare linnajuhtide ja Hiiu vallavanema vahel.

Ettevõtete vaatenurka sponsorlusele nii maailma kui ka Eesti perspektiivis avasid Volvo Trucks Corporation globaalse sponsorluse direktor Christina Magnusson ja Vopak E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. Samuti esinesid EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg, kultuuriministeeriumi asekantsler Tõnu Seil, Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas, Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius, Hiiu vallavanem Georg Linkov, Eesti Väikesadamate Arenduskeskuse esindaja Jaano-Martin Ots, Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein, Soome alaliidu president Samuli Salanterä, purjetamistreener Rein Ottoson ja mitmed teised valdkonna asjatundjad.