Danske Bank ORC avatud Eesti MV regati ühe korraldaja, ESS Kalev Jahtklubi klubiülema Indrek Ilvese sõnul on sedavõrd väärika finantsasutuse nagu Danske Banki liitumine Eesti suurimate avamereregattide toetajate hulka märgiline ja oluline kogu purjetamise kogukonnale ning lisab veendumust Eesti kui purjetamise- ja mereriigi arengu jätkumisele ja annab korraldajatele võimaluse tagada võistlustele väga hea tase. Danske Banki ettevõtete panganduse direktori Tõnu Vanajuure sõnul on Danske Banki regattide korraldamine seotud osalt nii Eesti kui ka Taaniga. „Taani on pikkade meresõidu traditsioonidega riik, seega on kohane ka Eestis asuvale Taani pangale mõelda neist traditsioonidest lähtuvalt. Tänane Eesti on tõusvas joones taastamas oma meresõidu traditsioone ja senine areng on muljetavaldav. Meil on hea meel olla paadis nii üldtoetajana kui ka võistlejatena Danske Sailing Teami koosseisus," lisas Vanajuur.

Danske Banki ettevõtete panganduse direktor Tõnu Vanajuur ja ESS Kalev Jahtklubi  klubiülem Indrek Ilves

Danske Bank ORC avatud Eesti MV avamerepurjetamises on eelvõistluseks Volvo Estonia ORC Euroopa meistrivõistlustele, kuhu on oodata ORC tiitlivõistluse kohaga tutvuma hulgaliselt ka meeskondi välismaalt. Meistrivõistlused avatakse 5. augustil. Start esimesele avamereetapile antakse 6. augustil. 7. ja 8.augustil võisteldakse Pärnu lahel lühirajal. Lühiraja võistlussõidud on suurepäraselt jälgitavad ka Pärnu rannast. Regati lõpetamine ja autasustamine toimuvad 8. augusti õhtul Pärnu Jahtklubis.

Selle aasta A. Le Coq 58. Muhu Väina regatt saab avalöögi 18. juulil Tallinna Merepäevade raames Lennusadamas. Esimene etapp sõidetakse Tallinna lahel pühapäeval 19. juulil ja edasi viib regatt purjetajad aina arenevasse ja uuenevasse Kärdla sadamasse, kus esmaspäevast vaba päeva sadamas sisustab Grillfest. Teisipäeval, 21. juulil viib regati distants purjetajad Muhumaale Kuivastu sadamasse ja sealt edasi kesknädalal Saaremaale Roomassaarde. Neljapäeva 23. juuli varahommikul suundutakse regati ühele pikimatest etappidest, Roomassaarest Pärnusse. Regati viimasel päeval 25. juulil vormistatakse regati lõplikud tulemused ja seda siis Pärnu lühirajal suure publiku ees.

A. Le Coq Muhu Väina regatti korraldab ESS Kalev Jahtklubi koostöös Pärnu Jahtklubi, Saaremaa Merispordi Seltsi ja Eesti Jahtklubide Liiduga. Lisaks nimitoetaja A. Le Coqile on Muhu Väina regati teised toetajad ja koostööpartnerid on Tallinna Linn, Pärnu Linn, Postimees, Porsche, Euronics, Veeteede Amet, SL Marinas, Sportland, Helly Hansen, Dermoshop, Loodusinvest, Saaremaa, Tallink, Hiiu Vald, Kärdla Sadam, Muhu vald, Kuressaare Linn.

Regati veebileht: www.muhuvain.ee

Koostöölepingu allkirjutamine toimus 6. mail kell 15.00 Kalev Jahtklubis, Pirita tee 17. Allkirjastamisel osalesid Danske Banki ettevõtete panganduse direktor Tõnu Vanajuur, ESS Kalev Jahtklubi kommodoor Kalev Vapper ja klubiülem Indrek Ilves.
Danske Bank Sailing Team EST678 ja Danske Banki esindajad koos Kalev Jahtklubi esindajatega

Danske Bank Sailing Team EST678