Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elsteini sõnul on ISAF-i presidendi visiit suur kompliment Eesti purjetamisele. „Oleme Eesti purjetamise arendamise nimel palju tööd teinud ning täna saab tõdeda, et pingutused kannavad vilja. Eesti paistab silma aktiivsusega rahvusvaheliste suurvõistluste korraldamisel nii olümpia- ja noorteklassidele kui ka avamerepurjetamises. Meie sportlased on nii olümpiaklassides kui ka erinevatel avamere aladel, surfilohedel ja jääpurjekatel maailmas tippkonkurentsis. Kõike seda on märgatud ja see teeb heameelt. Ja kahtlemata on oluline ka ajalugu – Tallinn on ikkagi olümpialinn ning see on väga eriline,“ ütles Elstein.

ISAF-i president Carlo Croce saabub Tallinnasse neljapäeva õhtul. Reedel esineb ta purjetamise tulevikuperspektiividest kõneleva ettekandega Kumus toimuval Eesti Purjetamise Kongressil, millest võtab osa üle 200 inimese, sealhulgas purjetamiskogukonna esindajad, kohalike omavalitsuste esindajad, ettevõtjad ning Eesti, Läti, Leedu, Soome ja Taani rahvuslike alaliitude juhid.

Eraldi kohtub Croce kultuuriminister Indrek Saarega ning kultuuriministeeriumi asekantsleri Tõnu Seiliga, kellega tuleb arutlusele Eesti purjespordi tulevik ning Eesti merehariduse teema-aasta 2016. Tallinna abilinnapea Taavi Aas tutvustab Crocele Tallinna Merepäevade tulevikuvisiooni. Croce kohtub ka Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli ning spordidirektori Martti Rajuga.

Laupäeval külastab ISAF-i president Tallinna Olümpiapurjespordikeskust, mis on arhitektuurimälestisena riikliku muinsuskaitse all. 1980. aasta Tallinna olümpiaregatiks rajatud keskuses töötab täna kolm jahtklubi: ESS Kalev Jahtklubi, Tallinna Jahtklubi ning Rein Ottosoni Purjespordikool. Veelgi erilisemaks teeb TOP-i külastuse teadmine, et olümpiaregati ajal oli ISAF-i presidendiks Carlo Croce isa Beppe Croce, kes pani 1976. aasta mais TOP-ile ka nurgakivi. Beppe Croce oli ISAF-i president aastail 1969-1986 ning tema mälestuseks antakse välja prestiižset ISAF Beppe Croce Trophy nimelist elutööauhinda.