Föderatsiooni peamine eesmärk on pokkerimängijate koondamine ja nende huvide esindamine, samuti pokkeri kui maailma ühe enimharrastatud oskusmängu tutvustamine.

Ühtlasi on föderatsiooni kindel soov olla professionaalne partner pokkerit puudutavas õigusloomes. Maailmas on hinnanguliselt üle 100 miljoni pokkerimängija, Eestis on harrastajaid hinnanguliselt üle 30 000.

ETPFi asutajad valisid alaliidu presidendiks Marek Reinaasi, kellega koos kuulub organisatsiooni juhatusse veel viis liiget.

"Sportliku pokkeri üks olulisi probleeme täna on tema staatuse määramine," selgitas Reinaas, kelle sõnul ei ole täpne liigitada turniiripokkerit hasartmängude hulka.

"Kasiino vastu mängides osaleb inimene selgelt õnnemängus ning oskuste roll on piiratud, sportlik pokker on mees-mehe vastu peetav oskusmäng, kus edukaks osutuvad reeglina need, kelle teadmised, oskused ja kogemused on vastastest paremad," märkis Reinaas ja lisas, et õnnel on mis tahes spordis oma oluline osa, kuid sarnaselt paljudele teistele sportmängudele ei domineeri selle roll ka turniiripokkeris.

Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni (IFP) president Anthony Holden kiitis Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni asutamist ja soovis selle eestvedajatele igakülgset edu.

"Rahvusvaheline Pokkeriföderatsioon loodab esimesel võimalusel tervitada Eestit IFP uusima liikmesriigina oma kiiresti kasvavasse sportliku pokkeri ülemaailmsesse kogukonda," ütles Holden.

"Kõigi eelduste kohaselt tagab IFP poolt hiljuti SportAccordile ja Rahvusvahelisele Mõttespordi Liidule tehtud avaldus pokkerile väärilise oskustepõhise mõttemängu staatuse, et seda seadusandlikus plaanis puhtakujulisest hasartmängust eristada ja võtta juba 2012. aastal Londoni olümpiamängude raames toimuva mõttemängude maailmameistrivõistluste kavva," selgitas Holden, kelle sõnul loodab ta Londonis näha võistlejate hulgas nii Eesti pokkerikoondist kui juhtivaid pokkerimängijad individuaalselt. 

Värskelt loodud föderatsiooni presidendi Marek Reinaasi sõnul on ka meie pokkerimängijatel kindlasti soov oma lipu all Eestit Londoni mõttemängude MMil esindada.

"Tallinn on korduvalt valitud Euroopa juhtivate pokkeripealinnade hulka ning meie mängijad on viimastel aastatel näidanud rahvusvahelisel areenil vägagi tublisid tulemusi, mistõttu oleksime igati väärikaks täienduseks nii Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni liikmete kui mõttemängude MMil osalejate seas," leidis Reinaas.  

Täna registreeritud Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni asutajaliikmeteks on Eesti pokkeriringkondades tunnustatud turniiripokkeriklubid All-linn, Insomnia, PokerNews, Pokkerikool ja PokkeriProd.