Duplikaatformaadis peetava võistluse peamiseks eesmärgiks on vähendada juhuse osatähtsust ja hinnata mängijaid vaid osavuse põhjal. Selleks jaotatakse erinevates laudades istuvatele mängijatele vastavalt positsioonile samad kaardid. Seega konkureerivad võistlejad omavahel teistes laudades samas positsioonis mängivate oponentidega. Kui jaotus on lõppenud, taastatakse osalejate algne žetoonide arv. Punktiarvestuses jälgitakse, kuidas iga mängija oskab vastavat jaotust kõige paremini ära kasutada või oma kaotusi piirata. 

Kõigi aegade esimesel riikidevahelisel pokkeri MMil on IFP liikmesriikidest esindatud Austraalia, Brasiilia, Hispaania, Hollandi, Iiri, Jaapan, Prantsuse, Saksamaa, Suurbritannia, Taani ja USA. 

Brasiliia pokkerikoondisesse kuuluvad teiste seas tänavu WSOP tiitlivõidu teeninud André Akkari ning 2008. ja 2009. aastal vastavalt WSOP ja pokkeri maailmaturnee (WPT) tiitlid teeninud Alex Gomes. 

Hollandi koondise liikmete seas on 2001. ja 2004. aastal Euroopa aasta mängijaks pärjatud Marcel Lüske, 2005. aastal Euroopa pokkeriturnee (EPT) ja tänavu WCOOP tiitli teeninud Noah Boeken ning 2005. aastal EPT Grand Finali ja 2008. aastal WSOP tiitli võitnud Rob Hollink.

Omavahel enam kui 20 miljonit dollarit live-turniiridel teeninud Inglise koondissesse kuulub teiste seas pokkerimaailma ihaldusväärse "Triple Crown" tiitli omanik Jake Cody, kahe WSOP tiitli omanik JP Kelly ning 2010. aastal EPT etapi võitnud Liv Boeree.

Taani koondise liikmed on tiimi peale live-turniiridelt teeninud enam kui 14 miljonit dollarit. Võistkonna liikmeteks on teiste seas ka WSOP ja nelja WPT tiitli omanik Gus Hansen, endine triktraki maailmameister ja 2006. aastal EPT tiitli teeninud Mads Andersen ning nii WSOP kui ka WPT tiitlitega pärjatud Theo Jørgensen.

USA koondises on teiste seas tänavune pokkeri kuulsuste halli nominent Barry Greenstein, kelle nimel on kolm WSOP ja kaks WPT tiitlit. Meeskonda kuuluvad ka WSOP ja kaks WPT tiitlit võitnud Antonio Esfandiari ning nii WSOP, Partouche pokkeriturnee ja kahe NAPT tiitli omanik Vanessa Selbst.

Lisaks üheteistkümnele riigikoondisele esindab n.-ö. digitaalset rahvust Zynga pokkerimeeskond, mille mitmed liikmed saavad algaval pokkeri MMi võistkondlikul etapil oma esimese live-turniiri kogemuse.

Lisainformatsiooni duplikaat-süsteemis toimuva pokkeri MMi 12 osaleva meeskonna kohta leiab IFP Facebooki lehelt.

Vaata IFP inglisekeelset videot pokkeri duplikaat-süsteemi kohta.