10 000 dollari suuruse osavõtumaksuga pokkeri maailmameistrivõistluste (WSOP) põhiturniiri alustas 5. juulil 7319 mängijat ning 18. juuli hommikuks selgusid üheksa paremat, kes jätkasid mängu 6. novembril. Finalistide hulka pääses kaheksa professionaalset pokkerimängijat, kellest kuus olid pärit USA-st, kaks Kanadast ning üks Itaaliast. Selleaastane WSOP finaallaud oli läbi aegade noorim, kuna vaid üks mängija oli vanem kui 30-aastane.

Nimekaima mängijana jõudis finaali maailma absoluutsesse tippu kuuluv Michael „The Grinder" Mizrachi, kes on hetkel kõigi aegade rahalises turniiriedetabelis neljas. Suur Finaal mängiti kahes vaatuses - 6. novembril selgitati kaks parimat, kes omakorda heitlesid täna öösel mees-mehe vastu ihaldatud tiitilile.

Esimeses vaatuses näitasid edukaimat mängu finaallauada suurima punktisummaga pääsenud Duhamel ning 24-aastane ameeriklane John Racener. Duhameli alustas teist vaatust enam kui 6:1 eduseisult (188,950,000 punkti 30,750,000 vastu) ning oma liidripositsiooni ta käest ei andnud. Raceneril õnnestus küll korra duubeldada, kuid mängu kontrollis siiski selgelt Duhamel. Duell esikohale vältas kõigest 43 jaotust.

Kui Duhamelile tõi edukas WSOP põhiturniiri sisse ligikaudu 100 miljonit krooni, siis vähesega ei pidanud leppima ka teised finalistid. Teiseks tulnud Racener teenis näiteks ligikaudu 62 miljonit, viienda kohaga leppinud Mizrachi 26 miljonit ning finaalis viimaseks ehk üheksandaks jäänud Soi Nguyen umbes üheksa miljonit krooni.