16.-19. juunil Tallinnas Swissotelis toimuval regiooni ajaloo suurimal sportliku pokkeri võistlusel Baltic Festival on oma osalemist kinnitanud Team PokerStars Pro liikmed William Thorson, Ville Wahlbeck (pildil), Marcin Horecki ja Bryan Huang, kes on live-turniiridelt teeninud viimaste aastatega kokku ligi 45 miljonit krooni.

Tänaseks on Tallinna võistlusele registreerunud juba üle saja mängija üle maailma, neist tosin eestlast, kelle seas ka Martin Müürsepp ja Mart Mardisalu.

Täna toimub PokerStarsi mängukeskkonnas viimane kvalifikatsiooniturniir, kus veel vähemalt üheksal mängijal on võimalus Tallinna tippvõistlusele soodsamalt kvalifitseeruda.

Karjääri jooksul pokkeriturniiridelt üle 15 miljoni krooni võitnud Tallinnas elav Soome tippmängija Ville Wahlbeck liitus Team PokerStars Pro eliitmeeskonnaga sel nädalal ja teeb oma esimese võistluse meeskonna värskeima liikmena justnimelt Tallinnas Baltic Festivalil.

Oktoobris esimest korda peetud Baltic Festivalil võitis 34-aastane Wahlbeck highrollers ehk
kõrgete panustega turniiril esikoha ja ligi 650 000 krooni auhinnaraha.

Wahlbeck tegi muljetavaldava esitluse ka eelmise aasta pokkeri maailmameistrivõistlustel (WSOP), teenides Soome esimese tiitlivõidu ja ligi 6 miljonit krooni auhinnaraha mainekal segamängude MM-turniiril.

Lisaks sai ta erinevatel WSOP turniiridel karmis konkurentsis ühe teise, ühe kolmanda, ühe kuuenda ning ühe 12. ja 13. koha,  jäädes väga napilt ilma aasta mängija tiitlist.

24-aastane Bryan Huang on Aasia üks tuntumaid ja kogenumaid mängijaid, kes nimetati pokkeriajakirja Bluff Austraalia ja Aasia väljaande poolt aasta uustulnukaks ning sõidab Tallinnasse mängima Singapurist.

Lühikese karjääri jooksul on ta lisaks online-pokkeriga teenitud võitudele võtnud live-turniiridelt auhinnarahadena enam kui 3,5 miljoni krooni. Näiteks teenis Huang PokerStarsi Aasia ja Vaikse ookeani Pokkeriturnee Macau etapilt kolmanda koha eest ligi kaks miljonit krooni.

Huang võitis Baltic Festivali 34 000-kroonise võistluspaketi ühelt mitmetest PokerStarsi
kvalifikatsiooniturniiridest kümme korda väiksema sisseostu eest.

26-aastane rootslane William Thorson on teeninud live-turniiridelt kokku 22 miljonit krooni. Thorsoni parimate saavutuste hulka kuuluvad pokkeri MM-lt 13. koha eest teenitud 12 miljonit, PokerStarsi Euroopa Pokkeriturnee (EPT) Dublini ja San Remo etappidelt kokku ligi 6 miljonit ning PokerStars
Caribbean Adventure'lt võidetud 1,5 miljonit krooni.

Poolakakas Marcin Horecki on teeninud karjääri jooksul live-turniiridel ligi kümme miljonit krooni. Tema suurim võit tuli 2008. aastal EPT Londoni etapilt, millelt ta võitis 6,8 miljonit.

Lisaks eelmainitud meestele osaleb PokerStars Baltic Festivalil rahvusvaheliselt tuntud mängijatest ka näiteks Team PokerStars Online meeskonna liige, pokkeritreener Grzegorz Mikielewicz, kes on oma suurvõidud teeninud just online-mänguga. Poolakas Mikielewicz kasutab PokerStarsis nime "'DaWarsaw'."

PokerStarsi ja Olympic Entertainment Groupi koostöös 16.-19. juunil Swissotelis toimuvale PokerStars Baltic Festivalile on oodata maailma tippmängijaid ning Eesti spordiajaloo suurimat auhinnafondi.

Tänavuse turniiri osalustasu on 1500 eurot ehk 23 400 krooni. Paralleelselt põhiturniiriga toimuvad jooksvalt rahamängud, ühelauaturniirid ja iga päev erinevad kõrvalturniirid. PokerStarsi netikeskkonnas käivad kvalifikatsiooniturniirid, mille abil saab suurvõistlusele pääseda isegi ühe
euro eest või päris tasuta.

2009. aasta sügisel toimunud esimene PokerStars Baltic Festival tõi Tallinnasse 4,5 miljoni kroonise auhinnafondi nimel võistlema 307 mängijat 24-st riigist, neist 49 Eestist.

Suurturniiri võitis inglane Thomas Partridge, kes teenis sellega 1,2 miljonit krooni auhinnaraha. Teiseks tuli tema kaasmaalane James Keys, kes lahkus 750 000 Eesti krooni võrra rikkamana.

Kohalike mängijate parimaks tulemuseks jäi Peeter Grünthali 12. koht, mis tõi üle 70 000-kroonise auhinnaraha.