1100-eurose osalustasuga pokkeriturniiri finaallauda alustas suurima punktisummaga Dmitri Varlamov. Kuigi venelane püsis enamuse finaalist kindla liidrina, suutsid Dorbek ning lätlane Andrejs Perederejevs mängu lõppfaasis seisu võrdsustada. Lätlase langemisele järgnenud esikohaheitluses domineeris selgelt eestlane, jätmata eelmisel aastal Portugalis Unibet Openi võitnud Varlamovile vähimatki võimalust.

„Ma tunnen eelkõige suurt rahulolu selle üle, et suutsin turniiri esikoha koju jätta,“ sõnas värske tšempion võidujärgses usutluses. “Eks mõnevõrra toetas mõistagi ka kaart, kuid vähemalt esikohaduellis tundsin selgelt, et kontrollin mängu,“ lisas Dorbek.

Võistlust alustanud 73 eestlasest jõudsid finaallauda ka Lauri Meidla, Robert Ševtšenko ning Rein Koov, kes lõpetasid vastavalt neljanda, viienda ning kuuenda kohaga. Ligi veerand miljoni eurose auhinnafondiga pokkeriturniiril jagus võidupreemiaid 32 parimale, kellest 11 Eesti mängijad.

Varasemalt on Eesti pokkerimängijad jõudnud Unibet Open põhiturniiri finaallauda neljal korral. Seni suurima ühekordse võidu teenis 2009. aasta detsembris Imre Leibold, kes naasis Varssavist 38 900 euroga.

„Me jäime väga rahule nii eestlaste aktiivse osalemisega kui ka meie mängijate suurepäraste tulemustega ,“ rõõmustas Unibet Eesti kliendisuhete juht Ergo Maruste. „Vastukaja Eestit külastanud sadadelt pokkerituristidelt on samuti ääretult positiivne ning üheskoos loodame, et Unibet Open naaseb Tallinnasse ka tulevikus,“ lisas Maruste.

Neli päeva väldanud pokkerifestivali raames toimus ka viis kõrvalturniiri ning lisavõistlused kasiinomängudes, spordiennustuses ja flippamises. Lisaks Eesti pokkeriparemikule proovisid turniiridel jõudu ka mitmed tuntud inimesed teistelt elualadelt eesotsas Liis Lemsalu, Teele Viira, Maarja-Liis Ilusa, Evely Ventsli ning Margus Vaheriga.

Mainekas üle-euroopaline pokkeriturnee jätkub septembris Cannes’is, Tallinnas toimunud võistluse kokkuvõtet saab näha 15. juuni hilisõhtul TV6-s.