55-eurose osalustasuga viiest erinevast mängust (Texas Holdem, Omaha Hi-Lo, Razz, 7-Card Stud ja 7-Card Stud Hi-Lo) koosnenud Limit H.O.R.S.E. pokkeriturniir kulmineerus esikohaduelliga Vahteri ning esmaspäeval 6-max Pot Limit Omahas Eesti meistriks tulnud „Svennu2“ vahel.

Mõlemapoolsete võimalustega mäng lõppes 7-Card Stud Hi-Lo mänguformaadis, kus Vahter suutis oma vastasest pisut parem olla ning eduseisu võiduks vormistada. Esikohaga kaasnes 760 eurot auhinnaraha, „Svennu2“ pidi aga leppima 513 euroga. Kolmanda koha saavutas 2011. aasta online-pokkeri Eesti meistrivõistluste aasta mängija Herli Olop, kes teenis 285 eurot.

„Turniir kulges tõusude ja mõõnadega. Tegin paar väga head, kuid samas ka väga halba käiku ning eks mõnes jaotuses oli ikka õnne ka,“ kommenteeris värske Eesti pokkerimeister. „Võistluse tase oli tugev ning häid vastaseid küllaga – iseäranis jäid meelde need mehed, kellega kolmekesi tiitlivõidu pärast madistasime,“ lisas Vahter.

Tšempioni sõnul tekitas võidetud tiitel temas eelkõige tahtmise uusi võite jahtida. „Online-pokkeris Eesti meistriks tulla on mõistagi tore, kuid veelgi suuremat rõõmu valmistaks tiitel live-pokkeris,“ selgitas Vahter. „Loodan kunagi ka selle triki ära teha!“

Meistrivõistluste üldarvestuses juhib endiselt Peeter Talviste oma poja Steni ning kolmekordse Eesti pokkerimeistri Veljo Rauni ees. Viimased kaks on ka ainsad, kes võivad Peeter Talviste esikohta ohustada. Ülimalt tasavägine on aga seis klubide arvestuses, kus All-Linn edestab Pokernewsi kõigest kolme punktiga.

OPEM kulmineerub täna õhtul kell 19:00 Paf Spade pokkeritoas toimuva 110-eurose osalustasuga No Limit Holdem põhiturniiriga, kuhu oodatakse üle saja Eesti parima pokkerimängija. Põhiturniir viiakse läbi 10 000 stardipunkti ning 15-minutiliste mängutasemetega.

Arvult kuuendad netipokkeri Eesti meistrivõistlused toimuvad Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni (ETPF) ning Eestis litsentseeritud pokkeritubade PokerStarsi, Triobeti ja Pafi koostöös.