Viis päeva kestnud mixed formaadiga turniiril osales 128 mängijat ning meistritiitliga teenis Rast auhinnarahana 1,7 miljonit dollarit.

29-aastane ameeriklane on ainus mängija, kellel on õnnestunud tänavusel WSOP-l vormistada enda nimele enam kui üks tiitlivõit. Juuni alguses teenis ta esikoha ka 1500-dollarilise osalustasuga Pot-Limit Hold'em turniiril.

Läbi aegade enim WSOP meistritiitleid võitnud vanameister Phil Hellmuth on tänavu tulnud teiseks ka Deuce-to-Seven Lowball ja Seven-Card Stud High-Low Split turniiridel. 13 miljonit dollarit live-turniiridega teeninud Hellmuthit autasustati teise koha eest enam kui miljoni dollariga, mis on tema suurim ühekordne turniirivõit, ületades ka 1989. aastal WSOP põhiturniiri tiitlivõidu eest saadud 755 000 dollarit.

Viimase turniiriga on tõusnud Hellmuth taas WSOP aasta mängija edetabelis 710 punktiga esikohale, edestades teist positsiooni hoidvat Ben Lambi 51 punktiga ja kolmandaks tõusnud Brian Rasti 160 punktiga.

"Olen tänavu WSOP-l mänginud erakordselt hästi ning mul on selle üle väga hea meel," polnud Hellmuth tulemusest heidutatud. "Siiski vahetaksin koheselt kolm teist kohta ühe tiitlivõidu vastu. See on ikka pettumus, kui jõuad võidule nii lähedale ja siis kaotad," lisas WSOP-l rekordilised 84 korda auhinnalisele kohale ja 43 korda finaallauda jõudnud Hellmuth.

Lõpuduellis viis-ühele Rasti domineerinud Hellmuth panustas mitmel korral mastitõmmetele. "Kui üks kolmest suurest tõmbest oleks kohale tulnud, siis oleks ma ka Rasti alistanud. Võiduga ei saa kunagi ette arvestada," rääkis Hellmuth.

"Tean, et Hellmuth jahib oma 12. tiitlivõitu ja mul on hea meel ta üle, kuid tegelikult see mind eriti ei huvita," ei lasknud Rast end segada.

Võistlusel osales pokkeri koorekiht eesotsas Scott Seiver, Ben Lamb, Jason Lester, Jeffrey Lisandro, Yan Chen, Josh Arieh ja Barry Greensteiniga. "See võit tähendab mulle väga palju, kuna turniiril osales palju tuntud mängijaid," võrdles Rast värsket tiitlivõitu eelmisega.