Rõõmustava uudisega tuli teisele pausile Henri Käsper, kellel õnnestus oma punktisumma kasvatada 58 000 peale. Käsper tõstis kolmede paariga ja kolm mängijat maksid. Floppi kukkus äss, seitse ja kolm, andes eestlasele kolmiku. Tal õnnestus mastiostu vastu kõik oma nupud sisse saada ning neljanda kaardina lauda sadanud seitse andis Käsperile juba maja ja kindlustas võidu.

Teiste Eesti mängijate seis pole aga kuigi kiita. Imre Leibold püsib 18 000 punkti piirimail, kui Rikard Relander on kukkunud 13 000 peale.

Tunnet Taimla pani pärast riverit vastase suure panuse peale maha ässade taskupaari, kui lauas olid emand, neli, kaks, neli ja kolm, neist kolm ärtut. Eestlane ei uskunud, et oponendil saab olla temast viletsam kombinatsioon ning pärast korralikku kaotust jätkab Taimla suurturniiril 11 000 punktiga.

Suurim langeja on aga Janar Kiivramees, kes kukkus pärast kaotust oma ässade paariga tagasihoidliku 3000 peale. Enne floppi avas Kiivramees buttonilt 800, sai väikselt pimepanuselt calli ning suurest pimepanusest tegi Läti mängija Juris Bonders vastutõste 2200-le. Viimase tunni jooksul vaid kaks kätt mänginud Kiivramees panustas omakorda 5200, väike pimepanus loobus ja Bonders maksis.

Flopist - soldat, seitse, kolm - otsustas lätlane passida ning Kiivramees passis järele. “Arvasin, et võin talle tasuta kaardi anda, kuna üksikut soldatit tema käes ei uskunud ja lootsin, et selliselt mängides võib ta pärast turni näiteks emandate paariga “hulluks minna”,” selgitas Kiivramees.

Neljanda kaardina sadas lauale teine soldat. Bonders passis, Kiivramees tõstis poole panga jagu ning lätlane pani oma viimased nupud mängu. “Mul oli maksta 14 000, et võita 50 000 - see oli kiire call,” rääkis Eesti möödunud aasta parimaks pokkerimängijaks valitud Kiivramees. Vastasel oli aga ootamatult käes soldat ja üheksa, mis andis talle Kiivramehe ässade paari vastu kolmiku ning eestlane kaotas valusa panga.

Ajakirjaniku reisi Barcelonasse aitas rahastada PokerStars.