Aastatel 2001 kuni 2005 olid pokkeri Eesti meistrivõistluste turniirid avatud kõikidele huvilistele ning seetõttu osales nendel ka mitmeid välisriikide mängijad, kellest tuntuimana tuli 2003. aastal võitjaks maailmakuulus Soome pokkerihai Juha Helppi.

2006. ja 2007. aastal Eesti meistrivõistlusi pokkeris ei peetud ning alates 2008. aastast on neil lubatud osaleda vaid Eesti elanikel. Läbi meistrivõistluste ajaloo on tiitlini jõudnud 17 erinevat mängijat, kellest 14 on Eesti kodanikud. Tšempionide turniiril osales nendest kaheksa.

Meeleolukas meistrite turniir mängiti Dealer’s Choice formaadis ühel laual ning vaid pisut üle kolme tunni väldanud võistlust domineeris täielikult Henri Käsper. 2008. aastal Pot Limit Omahas individuaalse Eesti meistritiitli võitnud ning möödunud aastal All-Linna pokkeriklubi kaptenina ka võistkondlikuks Eesti meistriks tulnud Käsper on Eesti turniiripokkeri üks tähtsamaid arendajaid. 2008. aastal valiti ta pokkeriportaali PokerNews lugejaküsitluse põhjal aasta parimaks Eesti pokkerimängijaks ning 2009. aastal pokkeriga tegelevate ettevõtete esindajatest moodustatud žürii poolt Eesti aasta pokkeripersooniks.

Turniiril osalemine oli tasuta ning võitjat autasustati täna keskpäeval alanud Eesti meistrivõistluste põhiturniiri piletiga. Teise koha sai kahekordne Eesti meister Veiko Aava ning kolmanda tunamullune Pot Limit Omaha tšempion Lauri Laast.

Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni asutasid viis pokkeriklubi 2010. aasta kevadel ning selle toetajateks on Eestis litsentseeritud pokkeritoad PokerStars, Triobet ja Olympic-Online.