Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni (ETPF) poolt läbiviidud arvult XI pokkeri Eesti meistrivõistluste tähtsaim, 300-eurose osalustasuga No Limit Holdem põhiturniir algas 2. märtsil. Kaheksa finalisti selgitamiseks kulus 21 tundi, mis viidi läbi turniiri kahel esimesel päeval.

Suurima punktisummaga alustas finaali tartlane Tõnis Linnamägi. Pärast nelja parima selgumist tõusis aga liidriks Madis Müür, kes eduseisu käest ei andud. Alustanud esikohaduelli Felix-Daniel Ruusmaa vastu 2:1 eduseisul, vajas Müür võidu vormistamiseks vaid kolme kätt.

Viimases jaotuses panid mõlemad mehed kogu oma stäki mängu enne lauas avatavaid ühiseid kaarte. Kuigi Ruusmaa kümnete paar domineeris selgelt Müüri üheksate vastu, kindlustas flopis avatud üheksa viimasele tiitlivõidu.

„Ootasin paar-kolm tundi vältavat esikohaduelli ning mul oli tegelikult päris piinlik sellise jaotusega tiitlit võita,“ vabandas Müür oma finaalivastase ees, kuid tundis siiski suurt rahulolu Eesti meistrivõistluste kõige väärtuslikuma trofee võitmise üle. Pettumust ei tunnistanud ka 10 000 eurot auhinnaraha teeninud Ruusmaa. „Esimeste Eesti meistrivõistluste kohta on teine koht väga hea tulemus ning ma olen igati rahul,“ sõnas mees.

Teise päeva lõpus liidriks tõusnud Tõnis Linnamägi lõpetas turniiri kolmanda kohaga ning teenis 7 300 eurot auhinnaraha. Esimesel päeval juhtinud Lauri Meidla punktiskoor oli paraku finaallauas kontrolli saavutamiseks liiga väike ning kardetud üliagressiivse stiiliga mängumehel tuli leppima seitsmenda kohaga. Kokku osales 61 132-eurose auhinnafondiga pokkeriturniiril 234 mängijat.

Eesti meistrivõistluste põhiturniiri finaallaua lõppjärjestus

1. Madis Müür - 13 000 eurot

2. Felix-Daniel Ruusmaa - 10 000 eurot

3. Tõnis Linnamägi - 7 300 eurot

4. Oliver Luhaoja -5 200 eurot

5. Toomas Orm - 3 600 eurot

6. Rivo Tamm - 2 700 eurot

7. Lauri Meidla – 2 200 eurot

8. Jaan Vasser – 1 800 eurot

Samaaegselt põhiturniiri finaaliga toimus Reval Park Hotel & Casinos meistrivõistluste viimane turniir No Limit Holdem segapaarismängus, osalustasuga 100 eurot. 34 võistluspaari seas teenisid esikoha Peeter Talviste ja Kadi Tomson, kelle võidupreemiaks kujunes 1 065 eurot.

Nädalapäevad tagasi Pot Limit Omaha mänguformaadis Eesti meistriks tulnud Talvistele oli see juba teiseks selleaastaseks Eesti meistritiitliks, Tomsonile aga esimeseks suuremaks saavutuseks turniiripokkeris. Neile järgnesid Kristo Proode ja Kristiina Tiitus (721 eurot) ning Meelis Ahman ja Ave Lepik (517 eurot).