Suure osalejate hulga tõttu mängiti võistluse avapäev kolmes voorus, mille 163 parimat pääsesid jätkama reede hilisõhtul alanud finaalis. Turniir kulmineerus võrdselt punktiseisult alanud esikohaduelliga Eerik Staškevitši ning Karl Sarapi vahel.

Mehed sõlmisid omavahel kokkuleppe, mille alusel teenisid mõlemad 4500 eurot ning mäng jätkus tiitli ja 1000 euro nimel. Turniiri lõpp kuulus Sarapile, kes naljatles pärast tšempioniks tulekut: „Õppige flippama!“

Kolmanda koha saavutas 3000 eurot teeninud Sergei Kalinin, nimekaima finalistina lõpetas Eesti läbi aegade edukaim turniirimängija Madis Müür üheksanda kohaga. Turniiri auhinnafond oli 31 326 eurot ning auhinnaraha jagus 71 parimale.

Peamiselt hobimängijatele suunatud No Limit Holdem rahvaturniiri mängijate arv on tõusnud iga aastaga. Kui 2010. aastal korraldatud esimesel Eesti meistrivõistluste rahvaturniiril osales 213 mängijat, siis senine rekord pärines möödunud aastast, mil võistles 668 mängijat.

„Järjekordse mängijate arvu rekordi püstitamine annab tunnistust, et hobimängijate seas on turniiripokker populaarsem kui kunagi varem,“ sõnas ETPF-i juhatuse liige Tanel Reisi. „Rahvaturniiri peamiseks eesmärgiks on võimaldada sadadel kodumänge harrastavatel pokkerisõpradel omavahel võistelda ning katsuda jõudu ka Eesti absoluutse pokkeriparemikuga,“ väitis Reisi.

Samuti on Reisi hinnangul rahvaturniiri edu pandiks suurturniiri kohta madal sisseost ning hüperturbo-mänguformaat, mis loob hobimängijatele paremad eeldused pokkeriproffidega konkureerimiseks. „Ajalugu näitab, et mitmed tulevased pokkeristaarid on saanud tuule tiibadesse just sellelt võistluselt,“ tõdes Reisi.

Olympic Casinos toimuvad meistrivõistlused jätkuvad laupäeval kell 14.00 alanud 300-eurose osalustasuga põhiturniiriga. Tiitlivõistluste tähtsaim turniir vältab kolm päeva ning leiab lõpplahenduse 11. aprilli keskpäeval algavas finaallauas.