Hellmuth saavutas tänavuse WSOP raames teise koha nii 50 000-dollarilise osalustasuga Poker Players Championship turniiril, 10 000-dollarilise osalustasuga Seven Card Stud Hi/Lo võistlusel kui 10 000-dollarilisel No Limit Deuce to Seven Draw turniiril. Tänavu suvel peetud WSOP turniirid tõid vanameistrile kokku sisse auhinnarahana ligi 1,6 miljonit dollarit.

Nende tulemustega on Hellmuth hetkel hoidmas esimest positsiooni WSOP aasta mängija edetabelis, kuid novembris lükatakse ta ka sellelt postsioonilt, kuna hetkel tabelis teist kohta hoidev Ben Lamb on lisaks muudele silmapaistvatele tulemustele jõudnud ka WSOP põhiturniiri finaallauda.

Vahetult pärast WSOP-d kinnitas Hellmuth, et on väga rahul oma pokkerimänguga. Siiski on live-turniiridega üle 13 miljoni dollari teeninud ameeriklast hakanud napid võitudest ilmajäämised painama. "Kohutav! Tahan vaid magada! Mõtlen pidevalt selle üle, et mis siis, kui oleksin paremini mänginud," kurtis läbi aegade 11 meistritiitlit võitnud Hellmuth Twitteris oma väheste öötundide üle.