Pedersen alustas finaallauda võimsa liidrina, hoides 11,2 miljoni punktiga enam kui kahekordset eduseisu järgmise mängija ees. Taanlasel õnnestus ise finaallauas eemaldada kaheksast oponendist kuus ning alustas lõpuduelli Tšehhist pärit Vojta "Vojta_R" Ruzickaga ligi kahekordses eduseisus. Ruzicka teenis netipokkeri meistrivõistluste teise koha eest 710 000 dollarit.

"Üheksa aastat tagasi esimest korda toimunud netipokkeri MM ehk WCOOP peeti siis, kui pokkeritäht Chris Moneymaker oli veel raamatupidaja, Joe Hach'em kiropraktik ja live-pokkeri MM (WSOP) mahtus Las Vegases veel vanasse Benny's Horseshoe kasiinosse," kirjutas tänavuse WCOOPi lõpu puhul PokerStarsi ajaveeb.

Esimesel netipokkeri MMil peeti vaid üheksa võistlust, põhiturniiri osalustasu oli 1000 dollarit ning suurem osa tänastest mängijatest nühkisid koolipinke. Üheksa aastat hiljem teenis põhiturniiril teise koha saavutanud mängija ligikaudu sama palju, kui oli terve 2002. aasta WCOOPi võistlussarja auhinnafond.

2011. aasta netipokkeri maailmameistrivõistlused on põhiturniiri võitja selgumisega lõppenud. 23 päeva jooksul peeti 62 erinevat võistlust ning kogu võistlussarja auhinnafond kasvas enam kui 47 miljoni dollari suuruseks.