"EPT on pokkerimaailma tippturniir ning selle toimumine Tallinnas on selge tunnustus ka Eesti turniiripokkeri heale tasemele ning siinsele pokkerielule tervikuna," selgitas Reinaas ning rõhutas EPT olulisust ka Eesti jaoks laiemalt.

"Ootame Tallinnasse umbes tuhatkond külalist - mängijad, nende kaaslased, korraldajad ja rahvusvaheline meedia. Tuhat inimest, kes veedavad Tallinnas terve nädala on kindlasti ilus uudis kogu siinsele turismitööstusele," selgitas ETPFi president.

EPT osavõistlus toimub Tallinnas, Swissotelis 11.-16. augustini. Põhiturniiril saab osaleda maksimaalselt 600 mängijat, mille täitumise korral võib auhinnafond küündida üle 37 miljoni krooni.

"Tegemist on käesoleva aasta suurima spordisündmusega Eestis ning ühtlasi kõigi aegade suurima auhinnafondiga, mis Eestimaa pinnal kunagi välja on jagatud," selgitas Reinaas.

Eesti on viimaste aastatega muutunud Põhjamaade pokkerimängijate üheks lemmikuks võistluspaigaks ning sportliku pokkeri turniirid on viimasel viiel aastal Eestisse toonud hinnanguliselt 30 000 pokkerituristi kõikjalt maailmast.

Mainekas pokkeriajakiri Bluff Magazine on korduvalt valinud Tallinna Euroopa populaarsemate pokkerilinnade esikolmikusse. Igal aastal toimuvad Eestis näiteks mitmesaja osalejaga Rootsi pokkeri meistrivõistlused ning Soome-Rootsi maavõistlused.

Möödunud aastal korraldati Tallinnas piirkonna kõigi aegade suurim pokkerivõistlus PokerStars Baltic Festival, mis meelitas Tallinnasse ligi 400 mängijat üle maailma alates Austraaliast kuni Mehhikoni.

Samanimeline ning eelduste kohaselt veelgi suurem võistlus toimub taas Swissotelis juba kuu aja pärast, 16.-19. juunil.

Viie pokkeriklubi poolt asutatud Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni peamine eesmärk on pokkerimängijate koondamine ja nende huvide esindamine, samuti pokkeri kui maailma ühe enimharrastatud oskusmängu tutvustamine.

Ühtlasi soovib föderatsiooni olla professionaalne partner pokkerit puudutavas õigusloomes. ETPF on Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni liige. Maailmas on üle 100 miljoni pokkerimängija, Eestis on harrastajaid hinnanguliselt üle 30 000.