Möödunud teisipäevast laupäevani kogunesid Riias traditsioonilisele igasuvisele pokkerifestivalile Olympic Summer Festival teineteiselt mõõtu võtma kümned Läti ja Eesti tuntud pokkerimängijad. Sedapuhku tuli eestlastel heitluses kõrgete kohtade pärast valdavalt naabrite paremust tunnistada.

Avapäeval peeti 143-eurose sisseostuga No Limit Texas Hold’em turniir, millest võttis osa 85 pokkerimängijat. Turniiri kaks kõrgemat kohta läksid Lätti ja Prantsusmaale - Viktors Vorobjovs ning Jean-Philippe Testa. Parim eestlane oli kolmanda koha saavutanud Paavo Tromm. Auhinnarahadeks kujunesid esikolmiku puhul vastavalt 3332, 2130 ja 1498 eurot. Finaallauda jõudis eestlastest ka Raigo Paulberg,kelle laeks jäi 10. koht ja 327 eurot auhinnarahana.

Kolmapäeval jätkus viiendat korda toimuv pokkerifestival 285-eurose terminaator-turniiriga, millel osales 54 mängijat. Kümnest eestlasest tuli kõrgeimale kohale Jarmo Muru – 2155 eurot auhinnarahana ning tunnistada tuli vaid lätlase Aleksejs Ponakovsi paremust. Võitja kogus 3300eurot auhinnaraha.

Olympic Summer Festivali kolmandal päeval peeti 143-eurose sisseostuga Pot Limit Omaha turniir. Turniiri 54 mängija hulgas oli ka kaheksa eestlast, kuid lõunanaabrid kellelegi finaallauas ruumi ei jätnud ning teiste riikide esindajatel auhinnarahadele ja poodiumile asja polnud. Tuntumatest Eesti pokkerimängijatest olid Pot Limit Omahal kohal Priit Brikker, Reigo Maar ning Priit Oja. Võitnud lätlane Aleksandrs Karlins lahkus 2200 euroga, esikolmikus järgnesid Sergejs Sobolevs 1437 ja Sergejs Boiko 1062 võidetud euroga.

Suvine pokkerifestival Riias kulmineerus reedel 500-eurose sisseostuga põhiturniiriga. Kokku võttis sellest kopsakale sisseostule vaatamata osa 48 mängijat ning kaks eestlast jõudis ka finaallauda. Eesti mängijate Aleksandr N. ja Tõnis Linnamägi lõppkohtadeks jäid vastavalt seitsmes ja üheksas. Põhiturniiri võitis lätlane Maksims Martinovs, teenides 7345 eurot auhinnaraha. Esikolmikus järgnesid Raivis Pucurs 4967 ning Kaspars Poiss 3565 euroga.

Paralleelselt põhiturniiriga toimunud 110-eurose sisseostuga Olympic-Online promoturniiril domineerisid eestlased, kellest kaks napsasid ka poodiumikoha. Turniiri võitis Priit Tõnisson ja kolmanda koha saavutas tuntud Tartu pokkerimängija ja -entusiast Sven Reimaa, auhinnaraha vastavalt 937 ja 455 eurot. Nende vahele mahtus lätlane Arturs Bartkevics, kelle võidetud auhinnarahaks kujunes 650 eurot.

Olympic Summer Festival on juba viiendat aastat toimuv igasuvine pokkerifestival. Olympic-Online on esimene Eestis litsentseeritud internetikasiino ja -pokkerituba, mis alustas tööd 2010. aastal. Olympic-Online pakub pokkerimängu maailma suurimas pokkerivõrgustikus iPoker Network.