Mercier edestas Casino Gran Madridis peetud 13-tunnise võistluse järel heads-up’is käesoleva aasta PCA võitjat Galen Halli ja teenis auhinnana 50 000 euro väärtuses turniiripääsmeid EPT 8. hooaja turniiridele.

"Olen erakordselt õnnelik, kuna see oli väga raske turniir. Osalesid tõeliselt head mängijad ja auhinnakohtadele lähenedes olin veendunud, et jään "mullimeheks". Olen elus mänginud mitmeid raskeid pokkeriturniire, kuid vähesed on olnud sedavõrd kõrge tasemega," ütles Mercier. Turniiri näol oli tegemist 5.-13. maini väldanud EPT hooaja suurfinaali viimase tiitlivõistlusega.

Mercier kogus pokkeriringkondades esimest korda kuulsust EPT 4. hooaja San Remo etapi võiduga, millega kaasnes 869 000 eurot auhinnaraha. Sealt algas märkimisväärsete tulemuste seeria, kuhu kuulusid kuus kuud hiljem 516 000 naela teenimine Londoni EPT High Roller turniiri võidu eest, 2009. aastal WSOP käevõru võitmine ning NAPT Mohegan Sun etapi High Roller turniiri esikoht kahel järjestikusel aastal. Kokku on Mercier teeninud live-turniiridega enam kui 5,5 miljonit dollarit.

24-aastane Galen Hall kuulus juba enne PokerStars Caribbean Adventure põhiturniiri võitmist käesoleva aasta jaanuaris 50 edukaima netipokkeri professionaali hulka. Ta on mänginud professionaalsel tasemel pokkerit 18 kuud ja teeninud möödunud aastal pokkeriga 200 000 dollarit kasumit. Sel sügisel naaseb ta õpingute juurde Stanfordi ülikoolis, kuid hakkab paralleelselt tegema sagedasi reise Euroopasse, kuna tšempionide turniiri teise kohaga kaasnes 25 000 euro eest EPT 8. hooaja turniiripileteid.

Unikaalsest 100 000-eurosest freerollist võttis kokku osa 50 mängijat ja nende seas 11 PokerStarsi profitiimi liiget, kes on seitsme hooaja jooksul tulnud Euroopa Pokkeriturnee võitjaks. Osalejate hulgas oli ka kõige esimene EPT tšempion Alex Stevic, kes teenis 2004. aasta septembris EPT Barcelona etapi võiduga 80 000 eurot, ning värskeim EPT võitja Ivan Freitez Venetsueelast, kes teenis kõigest päev varem EPT 7. hooaja suurfinaali võiduga 1,5 miljonit eurot.

Samuti oli mängijate loetelus PokerStarsi profitiimi liige ja 2008. aasta PCA võitja Bertrand "ElkY" Grospellier (kellel õnnestus võitja sel EPT hooajal nii €25 000 High Roller ja €10 000 High Roller Turbo turniir). Kolmandaks tuli Team PokerStars Pro ja EPT 6. hooaja Kiievi etapi võitja Max Lõkov, kes võitis kolmanda koha eest järgmiseks hooajaks 15 000 euro eest turniiripääsmeid. Vicky Coren, kes oli suurema osa päevast turniiri liider ning lõpetas kokkuvõttes neljandana, teenis EPT turniiripileteid 10 000 euro eest. Esimesena jäi napilt auhinnast ilma EPT Dortmundi võitja, samuti PokerStarsi profitiimi liige Sandra Naujoks.