Võistlust juhib 1,3 miljoni punktiga ameeriklane Patrick Poirier, talle järgnevad kaasmaalased Darryl Jace ja Chris Kwon, Kanadast pärit David Barter ning jällegi ameeriklane Scott Smith. Edukaima eurooplasena hoiab võistlusel 889 000 punktiga kõrget kuuendat kohta Saksamaa pokkeriproff Sebastian Ruthenberg, kelle kontol on 2008. aastast nii WSOP turniirivõit kui Barcelona EPT põhiturniiri esikoht.

Lähiriikide mängijatest esineb edukalt soomlane Sami Kelopuro, kes on pärast kolmandat võistluspäeva 654 000 punktiga 24. kohal, samuti on nimekirja eesotsas mitu venelast. Nimekatest mängijatest on võistlustules veel näiteks Daniel Negreanu, Rupert Elder, Anton Ionel, JP Kelly, Kevin Saul, Shannon Shorr, Sorel Mizzi, Jake Cody, Humberto Brenes ning naistest Vanessa Rousso ja Sandra Naujoks.

Põnev duell jätkub aga endiselt kahe kange vahel, WSOP aasta mängija edetabelis seni veel esikohta hoidva Phil Hellmuthi ning põhiturniiri teise võistluspäeva liidrina lõpetanud ja edetabelis Hellmuthi kuklasse hingava Ben Lambi vahel. Lambil on kolmandat võistluspäeva järel 354 000 ning Hellmuthil 77 000 punkti.

Kolmandat võistluspäeva alustas 1864 mängijat, kellest tänasel neljandal võistluspäeval jätkavad 852. Täna mängitakse neli taset, mille jooksul peaks selguma ka esimesed auhinnaraha võitjad, keda on tänavusel 64 miljoni dollarilise auhinnafondiga turniiril 693. Auhinnarahad algavad 19 359 dollarist ning võistluse võitja viib lisaks tiitlile koju 8,7 miljonit dollarit.