Turniiride osalustasud jäävad vahemikku 50 kuni 500 eurot ning peamiselt võisteldakse erinevates No Limit Holdem mänguformaatides. Kavas on ka Pot Limit Omaha, Pot Limit Omaha Hi-Lo ning kaheksast erinevast mänguformaadist koosnev 8-game. Lisaks saavad vaid õrnemast soost mängijad osaleda traditsioonilisel naisteturniiril.

Tiitlivõistlused kulmineeruvad No Limit Holdem põhiturniiriga, mis algab laupäeval, 4. aprillil. Kuni 270 osalejaga võistlus koosneb kolmest mängupäevast ning leiab lõpplahenduse 11. aprilli keskpäeval algavas finaallauas.

„Algavad meistrivõistlused on selleaastane Eesti pokkeri tippsündmus, millest võtavad osa nii elukutselised pokkerimängijad kui ka sajad harrastajad,“ kommenteeris ETPF-i juhatuse esimees Andres Burget. „Ajakava koostamisel lähtusime kolmest printsiibist: osalejate mugavus, hetkel enimlevinud mängud ning uued põnevad formaadid,“ täpsustas Burget.

ETPF premeerib Eesti meistrivõistluste üldarvestuse kolme parimat liikmesklubidesse kuuluvat mängijat ning edukaimat naist 500-euroste Tallinn Superweekendi piletitega. Meistrivõistluste tähtsamaid turniire saab jälgida Delfi.TV-s toimuvas otseülekandes, live-blogis PokerNews.ee veeblehel ning läbi sotsiaalmeedia. Lisaks valmib võistlustel toimunust 30-minutiline telesaade.

11 päeva vältava festivali juhatab sisse kolmapäeval kell 18:00 algav heads-up turniir, millel pääseb osalema 128 mängijat. Esimestes voorudes mängitakse 5000 punktiga ning osalejatel on kasutada üks tasuta lisaostu võimalus sobival ajahetkel.

Järgmisel päeval läbiviidavat poolfinaali ning finaali alustavad mängijad samuti 5000 punktiga, kuid nüüd on võimalik sooritada juba kaks tasuta lisaostu. Võistlus viiakse läbi 15-minutiliste mängutasemetega, esimesed pimepanused on 25/50.