Pokkeriportaali PokerNews.ee poolt läbiviidav Eesti Naiste Pokkeriliiga koosneb kahest etapist. Neist esimene toimus maailma suurimas pokkeritoas PokerStars, kus 77 võistlejat osalesid valitud nädalapäevadel 5,50-dollarilise osalustasuga Women’s Poker League turniiridel. Parimat mängijat ootas lisaauhinnana romantikaöö hotellis l'Ermitage.

„Kuna mul on sündinud viimase kahe aasta jooksul kaks last, on jäänud pokkerile võrreldes varasemaga palju vähem aega,“ kommenteeris Tamm, kelle senised suurimad turniirivõidud internetis ulatuvad 4000 euroni. „Sel aastal olen mänginud vaid üksikuid turniire ning parimaks saavutuseks pean märtsis toimunud turniiripokkeri Eesti meistrivõistluste põhiturniiri 12. kohta.“

Netivoorus kindlustasid 40 parima hulka jõudnud mängijad endale pääsme 8. detsembril Grand Prix Sõpruse kino kasiinos toimuvale finaalturniirile, mida kümme edukaimat alustavad lisapunktidega. Nii pääseb näiteks avavooru võitnud Tamm finaalturniirile 15 000, netivoorus teiseks jäänud Annely Saue 12 500 ning kolmandaks tulnud Siiri Saar 10 000 punktiga.

Siiski näitab Eesti Naiste Pokkeriliiga senine ajalugu, et kunagi pole finaalturniiri suurima punktisummaga alustav mängija veel suutnud üldvõitjaks tulla. Kõige lähemal oli sellele möödunud aastal Heike Tamm ise, kes pidi aga tulises esikohaduellis Katti Järvsoole alla vanduma. Seevastu ühel korral on üldvõidu saavutanud finaalturniiri minimaalse punktisummaga alustanud mängija – 2010. aastal sai sellega hakkama Kaisa Soovik.

„Live-mängus jään ma paljudele veel alla ning algedu kulub seega kindlasti marjaks ära,“ lisas Tamm. „Püüan küll olla maksimaalselt enesekindel, kuid tunnistan, et naiste pokker on Eestis viimaste aastatega tublisti arenenud ning konkurents esikohale väga kõva!“

Naisteliiga võitu läheb püüdma enamus Eesti paremikust, kelle hulgas Eesti läbi aegade edukaimad naismängijad Kairit Leibold ja Katri Käsper ning valitsevad turniiripokkeri naistemeistrid Ave Lepik ja Piret Riipus. Finaalturniiril osalemine on kõigile kvalifitseerunutele tasuta, selle parimaid ootab aga enam kui 2000 euro väärtuses auhindu sponsoritelt.