Otsuse tagamaad pärinevad aprillikuisest nö "mustast reedest", mil Ameerika Ühendriikide justiitsministeerium esitas neljale populaarsele pokkeritoale süüdistuse ja nõude koguväärtusega kolm miljardit dollarit ning lõpetas teiste seas ka FullTilt pokkerisaidi tegutsemise USA turul.

Briti krooni sõltkonna Alderney ametnike selgituste kohaselt tulenes FullTilt pokkeritoa kaughasartmängu litsentsi peatamise otsus avalikust huvist. Täna esitatud avalduses seisab, et olukorra tõsidust ja kiireloomulisust arvestades tuli tegutseda viivitamatult juba enne juulis eesootavat regulatiivistungit.

Kui Mani saarel registreeritud PokerStars teatas aprillis, et on tagastanud üle 100 miljoni dollari nende juures pokkerikontot omanud Ameerika klientidele, siis FullTilt ja Absolute Poker pole USA pokkerimängijatele oma võlgu tasunud.

Täna pärastlõunal peatati kõik rahamängud FullTilt pokkeritoas ning mängijate sõnul visati nad saidilt välja lausa turniiride keskel, ent pokkeritoa veebikülg väidab, et ühenduse jätkuva puudumise põhjuseks on planeeritud tehniline hooldus.