Mitmete maailma kõrgeimate pokkeritippudega maid jaganud Laprik jõudis 34 osalejaga turniiril finaalpäeva 13 edukama seas. Lisaks Eesti internetipokkeri professionaalile on nimekatest mängijates konkurentsis veel ka näiteks Maksim Lõkov, Juha Helppi ja Ville Wahlbeck.

Lapriku sõnul oli tunne esimesel päeval väga hea. “Natuke raskemaks läks siis, kui mängijad muutusid lauas agressiivsemaks ja ei lasknud mul lammutada,” võttis Laprik päeva kokku ja lisas: “Selline emotsioon on, et tahab tulla!”

Laprik näitas esimesel turniiripäeval korralikku mängu. Turniiripäeva lõpupoole õnnestus 30 000 punkti peal olnud Laprikul duubeldada venelasest PokerStars profimeeskonna liikme Maksim Lõkovi vastu.

Laprik maksis buttonil olles varajasest positsioonist tulnud panuse ruutu kuninga ja ruutu soldatiga. Väikses pimepanuses olnud Lõkov tõstis panuseid aga veelgi ning nii esimene tõstja kui ka Laprik maksid panuse kinni.

Lauda tulnud kaks, kolm ja üheksa andsid Laprikule ruutu mastitõmbe. Lõkov ja teine vastane passisid ning eestlane lükkas oma järelejäänud 20 000 žetooni sama suurde panka sisse. Lõkov maksis ruutu emanda ja ruutu kümnega eestlase all in’i kinni ning lauda tulid ärtu kuningas ja ruutu kaheksa, mille tulemusel said mõlemad mängijad masti, kuid Laprik kõrgema.

Teine viimastel tasemetel tehtud oluline käsi oli taaskord Lõkovi vastu kui Laprik leidis enda käest kaheksate paari, millega ta hilises positsioonis miinimum tõstega avas. Lõkov tegi ületõste 5 000 punkti peale, mille Laprik kinni maksis. Lauda tulnud kaheksa ja kaks üheksat andsid eestlasele maja. Laprik passis, mille peale Lõkov panustas 6 000 ja Laprik maksis. Edasi diileri poolt laotud kaardid turni ja riverisse ei muutnud midagi. Kui peale turni mõlemad mängijad passisid, siis riveris pani Laprik 20 000-punktisesse panka 15 000, mille Lõkov kinni maksis, kuid kaotuse märgiks kaarte ei näidanud.

Laupäeval Eesti aja järgi kell 13 alustab seega eestlane mängu 98 000 punktiga, kui mängijate keskmine on ligi 74 000.

Täiendus kell 16:20

Finaalpäeva 98 000 punktiga jõudnud laprik kasvatas esimesel tunnilt oma žetoonikuhja ligikaudu 150 000 punktini, kus ta on siiani püsinud, olles ühtlasi punktitabeli esimeste hulgas.

34 alustanust mängijast on järel kaheksa, kellest neli saavad rahalise auhinna.

Laprik kommenteeris, et tal on enesekindel tunne ja lisas "I feel lucky".

Täiendus kell 18:45

EPT seitsmenda hooaja high rollerite turniiril on käimas 15. tase ja sees on veel kuus mängijat, kellest neli saavad auhinnaraha.

Sander Laprik on taaskord näidanud stabiilset mängu, kasvatades seekord oma nupukuhja lausa 250 000 punktini, mil keskmine on 150 000.

Üheks oluliseks käeks oli Juha Helppi vastu mängitud pank. Laprik avas esimesest positsioonist miinimum tõstega käes emand ja äss, mille maksid kinni Helppi buttonil ja suurel pimepanusel olev mängija.

Lauda tulnud emand, seitse, kaks andis eestlasele kõrgeima paari, millega ta peale esimese mängija passimist panustas 13 000 punkti. Juha Helppi vastas Lapriku käigule 31 000 suuruse ületõstega, mille Laprik kinni maksis.

Edasi diileri poolt laotud kaardid olukorda ei muutnud, turn passiti läbi ja riveris pani Laprik miinimumpanuse 3 000 lootes, et Helppi tõstab. Vastane aga mõtles pikemalt ja maksis ning kaotuse märgiks kaarte ei näidanud.

Täiendus kell 20:30

Euroopa pokkeriturnee 160 000-kroonise osalustasuga turniiri mängijad läksid tunni ajasele söögipausile. Mängu naastes, võisteldakse edasi viiekesi, nende hulgas ka Eesti mängija Sander Laprik.

Pooleteise tunni jooksul kaotas Laprik paar jaotust, kukkudes 180 000 punktisumma peale, kui keskmine on 190 000.

Suuremapoolse panga kaotas Laprik endast paremal istuvale rootslasele. Vastane tõstis buttonil ja pimepanuselt käest leidnud kaheksa ja üheksaga maksis Laprik panuse kinni.

Lauda tulnud üheksa, kümme ja äss andis Laprikule kolmanda paari, millega ta passis. Vastane tõstis panuseid 12 000 nupuni ja eestlane lootis ta üle kavaldada 30 000 ületõstega. Vastane mängis sellel hetkel oma turniiri elu peale, mistõttu hea kombinatsiooni olemasoluta ei oleks vastasel ruumi, et Lapriku panust maksta. Vastane aga lükkas hoopis oma nupukuhja sisse ja Laprik loobus pangast.

Mängijad jäid arutama võimaliku kokkuleppe tegemist, et kõikide järelejäänud viie mängija vahel auhinnarahad jaotada. Hetkel on kõikidel ühtlased žetoonikuhjad, mistõttu kellelgi suuremat eelist ei ole.

Täiendus kell 22:15

EPT highrollerite turniiril lõhkes auhinnarahade “mull” ning neli allesjäänud mängijat koos eestlasega on auhinnarahades.

17. tasemel kukkus välja Rootsi pokkerimängija, kes esimene rahast ilma jääja. Eestlane on garanteerinud endale vähemalt 600 000 krooni auhinnaraha.

Enne söögipausile minekut arutasid viis viimast võimalikku auhinnarahade kokkuleppe tegemist, ent rootslane polnud diiliga nõus. Pärast pausilt naasmist sai rootslasele aga hukatuslikuks olukord, kus 2500-5000 ja ante 500 taseme juures esimeses positsioonis olnud Juha Helppi tõstis 11 000 punkti, mille peale väikse nupukuhjaga rootslane lükkas kogu oma 85 000 punkti sisse. Laprik maksis rootslase ületõste kinni, mille peale Helppi lükkas ise kõik oma 250 000 punktise žetoonidekuhja keskele. Laprik omal sõnul “ägises” natuke ja viskas taskukümned maha. Helppi avas kuningate paari ja rootslane eri mastist ässa ja kuue, millele lauast abi ei tulnud.

Eestlane jätkab auhinnarahades mängu 200 000 punktiga, kui mängijate keskmine on 240 000.