Turboformaadis peetud ülipopulaarse pokkeriturniiri avapäev mängiti kolmes alagrupis, mille 138 parimat pääsesid jätkama teisel päeval. Esikohaduellis sattusid vastamisi finaallauda liidrina alustanud Keskel ning Gern Koha, kes poolitasid võrdse punktiseisu juures auhinnaraha ning teenisid kumbki 2516 eurot. Lõppmängus tiitlile osutus edukamaks pokkeriklubi Nemesis liige Keskel, kes suutis viimases jaotuses alistada oma ühest mastist emanda ja kahega Koha ühest mastist kuninga ja kümne. Kolmanda koha saavutas Janek Jevin, kes võitis 1420 eurot.

„Eesti meistritiitel maitseb mulle kahtlemata vägagi magusalt,“ kommenteeris endisest maletajast pokkeriproff, kelle senise karjääri tipphetkeks on neljas koht PokerStarsi 2009. aasta kevadfestivalil, millega kaasnes ligikaudu 1,3 miljonit krooni auhinnaraha. „Rahvaüritused mulle üldiselt sobivad, kuid küllap saab iga pokkerisõber aru, et sellise formaadi ja osalejate arvuga turniiri võitmiseks läheb ikka õnne ka vaja,“ nentis rahulolev võitja.

Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni (ETPF) poolt korraldatud arvult kümnendad Eesti meistrivõistlused said avalöögi 13. veebruaril alanud tasuta turniiriga, mis viidi läbi koostöös Triobeti pokkeritoaga. 27. veebruarist 11. märtsini toimus Reval Park Hotel & Casinos kümme rahalise sisseostuga turniiri, millest kaks olid meistrivõistluste kavas esmakordselt ning tervelt seitsmel püstitati uus osalejate arvu rekord võistluste ajaloos.

Kokku võttis turniiridest osa üle 50% rohkem mängijaid kui eelmisel aastal. „Pokkeri populaarsus on teinud järjekordse meeletu hüppe, sest meistrivõistlustel osalenute arv ületas ka meie optimistlikud prognoosid,“ rõõmustas Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni president Marek Reinaas.

Pokkerifestivali edukamaimaks ETPFi kuuluvaks mängijaks osutus kaks turniirivõitu ja ühe teise koha saanud pokkeriklubisse All-Linn kuuluv Aleksandr Arutjunov, kes teenis 1177 eurot lisapreemiat. Teise koha saavutas Bahtijar Kulijev (Wismari pokkeriklubi, 706 eurot) ning kolmanda Andreas Kaju (All-Linn, 471 eurot). Lisaauhindu teenisid meistrivõistluste kolm parimat.

Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon asutati 2010. aasta märtsis ning võeti samal aastal ka Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni (IPF) liikmeks. ETPFi kuulub kümme pokkeriklubi: All-linn, Insomnia, Nemesis, Olympic, PokerNews, Pokkerikool, PokkeriProd, Pärnu, Wismari ja Viljandi Mõttemängude klubi, kes ühendavad üle 200 aktiivse mängija. ETPFi toetajad on Eestis litsentseeritud pokkeritoad PokerStars, Triobet ja Paf.