ETPF-i presidendi Marek Reinaasi sõnul on turniiripokker üle maailma selgelt kanda kinnitamas teiste spordialade hulgas ning ka Eesti mängijad soovivad ala globaalses arenguloos kaasa lüüa.

"Lisaks koostööle avab liikmestaatus Eesti mängijatele ukse ka IFP egiidi all toimuvatele rahvusvahelistele tiitlivõistlustele," selgitas Reinaas esitatud taotluse eesmärke.

"Rahvusvaheline Pokkeriföderatsioon loodab esimesel võimalusel tervitada Eestit IFP uusima liikmesriigina oma kiiresti kasvavasse sportliku pokkeri ülemaailmsesse kogukonda," ütles IFP president Anthony Holden Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni asutamise järel, soovides selle eestvedajatele igakülgset edu.

2009. aastal loodud Rahvusvaheline Pokkeriföderatsioon (IFP) on pokkeri ülemaailmne spordialaliit, mille peakorter asub Šveitsis.

Hetkel on mittetulundusühinguna tegutseval föderatsioonil 20 liikmesriiki ning see arv kasvab pidevalt. Suurematest pokkeririikidest on IFP liikmed juba Prantsusmaa, Saksamaa, Ühendkuningriigid jpt.

Põhjamaadest on tänaseks esindatud Taani ja Island ning meie lähinaabritest sai vaid mõned nädalad
tagasi IFP liikmeks Leedu, kus pokker on alates märtsikuust ametlikult ka spordiala.

Viie pokkeriklubi poolt asutatud Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni peamine eesmärk on pokkerimängijate koondamine ja nende huvide esindamine, samuti pokkeri kui maailma ühe enimharrastatud oskusmängu tutvustamine.

Ühtlasi soovib föderatsiooni olla professionaalne partner pokkerit puudutavas õigusloomes. Maailmas on üle 100 miljoni pokkerimängija, Eestis on harrastajaid hinnanguliselt üle 30 000.