"Delfi turniir erines tavapärasest selle poolest, et kui reeglina jõuab auhinnarahadesse umbes 15% mängijatest, siis siin oli sisuliselt winner-takes-it-all süsteem, kus suure auhinna sai vaid esimene," selgitas värske Delfi pokkerimeister.

"Eriline oli see võistlus ka seetõttu, et osavõtjad olid kõik Eestist ja neid tuli kokku lausa 647 mängijat," ütles PokerStarsis Svenza nime all mängiv tartlane.

Kuna tegemist oli tasuta turniiriga ja inimesed ei pidanud oma rahaga riskima, oli tema hinnangul keskmine mängutase tagasihoidlik ning paljude mängijate jaoks oli silmnähtavalt tegemist esimese suurema pokkeriturniiriga.

"Mida kaugemale aga võistlus jõudis, seda paremaks muutusid ka vastased ning finaallaua taset võib pidada juba täiesti korralikuks," ütles turniirivõitja, kellel õnnestus võistluse jooksul mängida ühes lauas ka mitmete tuntud Eesti pokkeriproffidega.

"Mul oli muidugi õnne ka, aga peamiselt tuli edu vastaste eriti passiivse mängu tõttu, tänu millele sain stacki suureks ja lauda domineerida."

Tänaseks elukutseline pokkerimängija Svenza alustas karjääri 2005. aastal.

"Praeguseks mängin päevas keskmiselt viis tundi," ütles pokkeriga elatist teeniv tartlane, kelle sõnul pole ta nö "päris tööd" juba neli aastat teinud.

"Vahel satub sisse ka hullumeelseid päevi, kus mängin lausa 12-15 tundi päevas, ent mul on ka väga palju vabu päevi," lisas ta.

Delfi pokkeriturniiri võiduga teenis Svenza võimsa puhkusepaketi, kuna Eesti võrkpallikoondise peasponsor PokerStars pani turniirivõitjale välja reisi Türki, mis sisaldab lennupileteid, luksuslikku hotellimajutust ning pääsmeid Eesti võrkpallikoondise mängudele EM-il.

Svenza hinnangul on Eesti võrkpallimeeskonna jõudmine Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile juba väga suur saavutus.

"Türgis on Eestil kaks kõrgemast klassist vastast - Venemaa ja Holland - ning ka Soomet võime võita vaid siis, kui meil kõik õnnestub ja soomlastel on halb päev," arutles Svenza Eesti rahvusmeeskonna šansside üle.

"Kardan, et Eesti piirdub alagrupimängudega, aga lähen kindlasti igale mängule omadele tuliselt kaasa elama."

Kuigi Delfi lugejate pokkeriturniiril PokerStarsis noppis ülekaalukalt kõige magusama auhinna võitja, jagus võidurõõmu ka paljudele teistele.

Kõik võistluse finaallauda ehk üheksa parema hulka pääsenut võitsid Eesti võrkpallitiimi fännisärgi ning välja jagati ka väiksemaid rahalisi auhindu kogusummas üle 2000 krooni.