“Püüdsime meistrivõistluste kava koostades arvestada esmajoones sellega, et kahel eeldatavalt populaarseimal – põhiturniiril ja rahvaturniiril – osalemine oleks ajaliselt võimalikult mugav ka neile pokkerimängijatele, kes igapäevaselt kontoritööd teevad,” selgitas ETPFi president Marek Reinaas lisades, et erinevate turniiride ajalist kattumist on püütud kava koostades maksimaalselt vältida.

Põhiturniir toimub esmakordselt neljal päeval ja on jagatud kahele järjestikusele nädalavahetusele. “Olgem ausad – senine praktika, kus põhiturniiri võitja selgub meistrivõistluste viimasel päeval pea tühjas saalis, on emotsionaalselt nukker – sestap selgub hinnatuima tiitli omanik rahvaturniiri avavooruga paralleelselt ning see peaks tagama ka hulgaliselt publikut,” põhjendas Reinaas.

Uuendusena on sarnaselt netipokkeri meistrivõistlustega peetakse kõigi avatud individuaalturniiride lõikes ka üldedetabelit, mille kolm edukamat ETPF liikmesmängijat jagavad omavahel auhinnafondi, mille mahuks on 2% kõigi üldedetabeli arvestusse minevate turniiride auhinnafondist. Üldedetabeli arvestust peetakse kõigi mängijate vahel, kelle ETPFi liikmemaks on tasutud 31. jaanuari seisuga.

Kokku jagatakse meistrivõistlustel välja 10 meistritiitlit – 8 individuaalset, üks segapaarismängus ja üks võistkondlik. “Pokkeri populaarsus daamide seas on viimase aasta jooksul hüppeliselt kasvanud ning segapaarismängu meistritiitli lisamisega püüame julgustada neid ka live-turniiridel aktiivsemalt osalema,” selgitas Reinaas. 2012. aasta meistrivõistluste kavas on tagasi ka Omaha Hi-Lo turniir; eelmisel aastal esmakordselt toimunud Tšempionide turniir toimub taas, kuid meistrikäevõru selle võiduga ei kaasne.

Satelliitturniirid 2012. aasta Eesti meistrivõistlustele toimuvad kõigi eelduste kohaselt kõigis Eestis litsentseeritud pokkeritubades. Informatsioon kõigi turniiride struktuuride kohta avaldatakse lähiajal Olympic Poker Clubi kodulehel. Turniiride ajal kehtivad Olympic Casino tavapärased riietusnõuded, lisaks ei ole sarnaselt eelmisele aastale mängijail lubatud kanda Eestis litsentsi mitte omavate netipokkeri operaatorite reklaamtooteid.

Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon asutati 2010. aasta märtsis ning võeti samal aastal ka Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni (IPF) liikmeks. ETPFi kuulub kokku kümme pokkeriklubi - All-linn, Insomnia, PokerNews, Pokkerikool, PokkeriProd, Pärnu, Olympic, Nemesis, Wismari ja Viljandi Mõttemängude klubi.