Praeguseks on avalikkuse ette toodud, et 2014. aasta Sotši olümpial töötas venelaste tarbeks riiklik dopinguprogramm, mis oli riiklikult reguleeritud.

Rodtšenkovi intervjuu ARD-ile jõuab täies pikkuses avalikkuse ette esmaspäeva õhtul. “Loomulikult tuli käsk kõige kõrgemalt,“ rääkis Rodtšenkov intervjuus Saksamaa riiklikule telekanalile ARD.

“See pidi niimoodi olema, kuna ainult president saab riigi julgeolekuorgani FSB ette panna sellise ülesande,“ rääkis ta ning lisas, et Putin ei saa sellise skeemi olemasolu eitada.

Rodtšenkov juhtis varasemalt Moskvas kohalikku Antidopinguagentuuri. 2016. aastal põgenes ta USA-sse, kuna mehe sõnul kartis ta kodumaal oma elu pärast.

Venemaal on keelatud 2018. aasta PyeongChangi olümpial osaleda iseseisva koondisena ning Rahvusvahelise Olümpiakomitee ROK-i poolt olümpiale lubatud venelased saavad seal startida ainult neutraalsete sportlastena.

Rodtšenkovi sõnul hoidis Putinit dopinguprogrammi käiguga kursis endine spordiminister ning nüüdne asepeaminister Vitali Mutko.