Sildaru sai olümpia eel osaleda ainult ühel MK-etapil ning ta tegi Uus-Meremaal Cardronas kaasa nii pargi- kui ka rennisõidus. Kui pargisõidus Sildaru võidutses, siis rennisõidus läks kirja teine koht. Lõpuks oli ta olümpiakohale lähedamal rennisõidus, kus OM-piletist jäi lahutama ainult kaks punkti.

Naiste renni- kui ka pargisõidus pääseb olümpiale 24 naist. Kui rennisõidus viimasena olümpiale pääsenud Madi Rowlands kogus kvalifikatsiooniperioodil 82 punkti, siis Sildaru teenis Cardronas teise koha eest ainuüksi 80 silma ehk Eestile olümpiakoha toomisest jäi napilt puudu. Rennisõidus jäigi Sildaru esimesena joone alla. Kui ta oleks aga nimekirja pääsenud, siis oleks tulnud olümpiakohast aga septembris saadud vigastuse tõttu siiki loobuda.

Kvalifikatsiooniperioodi parim oli kogenud prantslanna Marie Martinod 601 silmaga. Teine oli jaapanlanna Ayana Onozuka 443-ga ja kolmas ameeriklanna Annalisa Drew 439-ga. Sildaru ees Uus-Meremaal võidutsenud kanadalanna Cassie Sharpe oli pingereas 420-ga neljas.

Pargisõidus tõi Sildarule Cardronas kogutud 100 punkti olümpiamängudele pääsemise pingerivis lõpuks 30. koha. Viimasena pääses olümpiale austerlanna Lara Wolf, kes kogus 147 punkti.

Kui Sildaru oleks saanud osaleda regulaarselt MK-sarjas, siis ei oleks OM-pääsme kindlustamine olnud mingi probleem. Näiteks sarnaselt Sildaruga alles Uus-Meremaal MK-sarjaga liitunud 15-aastane rootslanna Jennie-Lee Burmansson oli lõplikus pingereas 349 punktiga neljas.

Kvalifikatsiooniperioodi parim oli norralanna Johanne Killi 470 punktiga. Järgnesid šveitslanna Sarah Höfflin 434-ga ja prantslanna Tess Ledeux 402-ga.