OAR haaras juhtohjad juba avakolmandikul, mis kindlalt 3:0 võideti. Kuigi teisel kolmandikul muututi pisut lohakaks, koguti mitmeid karistusi ja lasti ka norralastel ühe korra skoori teha, ei olnud edasipääsejas kordagi kahtlust - lõppnumbritena kirjutati tabloole 6:1.

Venelaste ridades said väravad kirja Mihhail Grigorenko, Nikita Gussev, Vjatšeslav Voinov, Sergei Kalinin, Nikita Nesterov ja Ivan Telegin.

Poolfinaalis läheb OAR vastamisi kas Tšehhiga, kes alistas täna varahommikul bullitiseeria järel USA.

Enne mängu:

Alagrupis kõik kolm kohtumist kaotanud Norra pööras oma senise nigela õnne pea peale eilses kaheksandikfinaalis, kui lisaajal Sloveenia 2:1 alistati. Võit oli Norrale ülimalt märgilise tähendusega, kuna eelmised 11 mängu olid nad olümpiatel kaotanud. Viimati tundsid norralased olümpiamängude hokiturniiril võidurõõmu 1994. aastal koduses Lillehammeris. Toona lõpetati võistlus 11. positsioonil ja võit võetigi viimases kohamängus, kus alistati 3:1 Austria.

„Rääkisime otsustava perioodi eel kohtumise tähtsusest. Olime ühe väravaga taga ja saime aru, et tegelikult on meil võimalus teha ajalugu. Norra ei olnud ju 24 aastat olümpial hokimängus võitnud. Pealegi jõudsime nüüd esmakordselt olümpiamängudel veerandfinaali,” rõõmustas Sloveenia vastu võiduvärava visanud Alexander Bonsaksen pärast kohtumist.

Norralaste edasine teekond kipub kujunema aga üsnagi lühikeseks. Vähemalt ütleb nii igasugune loogika, kuna veerandfinaalis tuleb neil vastamisi minna suursoosikuks peetava koondisega Olümpiaatleedid Venemaalt.

Ka senine statistika toetab igati venelasi. Kui norralastel on skoori tegemisega olnud seni ikka raskusi, siis meie idanaabrid on käimasoleva turniiri kõige resultatiivsem meeskond.

Kas OAR võtab kohustusliku ja rutiinse võidu või suudavad oma ajaloo edukaimat olümpiat tegevad norrakad ka hokiturniiril üllatuspommi lõhata?