Edasise arutelu käigus jõuti järeldusele, et kätlemise võiks pigem ära jätta. Äärmisel juhul võiks nukke kokku lüüa, aga niisama lehvitamine on hää küll. Eks ta õige ole. Ei maksa panna sportlase nelja aasta pikkune töö löögi alla.

Aga noroviirus levib Pyeongchangis. Ametlikult on kinnitatud 128 haigestumisjuhtu, sportlasi tõbiste hulgas õnneks veel pole. Peamiselt on viirus rünnanud vabatahtlikke abilisi, kes tihtipuhku kannavad nüüdsest nakkuse vältimiseks röövlimaske.

Noroviirust tuntakse ka talvise oksendamistõvena, mis lisaks võtab kõhu lahti. Haigus kestab vaid paar päeva, kuid tegutseb jõuliselt, röövides hulga energiat. Ravi noroviirusel pole, samuti ka vaktsiini, seega on ta inimesest vägevam.

Golf häirib suusatamist

Murdmaasuusatajad on pisut pahased, et Pyeongchangi rajad on lihtsamad, kui eelnevalt lubati.

Võistluste tehniline delegaat soomlane Jussi Prykäri selgitas, et kuna rajad kulgevad 80 protsendi ulatuses künklikul golfiväljakul, tuli teha kompromisse. Suusatajad ei tohi sõita üle mõningate kohtade ja kindlasti mitte üle griinide, kus veeretatakse palli ja mille kallist muru ei saa ohtu seada.

Prykäri sõnul on rajad siiski piisavalt rasked – kõrguste vahe 57 ja pikim tõus 35 meetrit. Võrdluseks Otepää trassil on vastavad numbrid 60 ja 57.

Rootsil põlved suus

Soome hokikoondis oli õhku täis ja ilkus sotsiaalmeedias Rootsi kolleegide kallal: „Rootslased lendavad olümpiale, põlved suus, meie sirutame jalgu.” Nimelt olevat soomlased istunud Pyeongchangi reisides uhkelt äriklassis, nende kallid naabrid aga tavareisijatena, jalad kronksus.

Paraku oli info vale, soomlased viskasid nalja, sest olid samuti ökonoomsed lendajad. Võib arvata, et Rootsi teeb ühel hetkel tagasi, näiteks siis, kui hokikullaga koju naaseb.

Kel pole, see ei saa

Pyeongchangi olümpial kingib mängude suursponsor Samsung igale sportlasele uusima mobiiltelefoni. Õigemini peaaegu igale.

Kõige nukramas seisus, kui arvestada mobiilindust, on põhja-korealased. Aga nemad telefoni ei saa. Nagu ka Iraani sportlased. Põhjus: neile kahele riigile kehtestatud ÜRO sanktsioonid, mis keelavad luksuskaupade tarnimise. Ja ligi 1000 eurot maksev telefon on ÜRO mõistes luksuskaup, nii kurb, kui see ka poleks.