Kui klassikadistantsi lõpus vedas vapralt veel Björgen, siis viimase ringi alguses tegi Kalla äkkrünnaku, millele keegi vastata ei suutnudki. 30-aastasest rootslannast sai tänasega kolmekordne olümpiavõitja.

Björgen suutis kogemustega siiski teise koha endale jätta, oma esimese medali said kätte ka põhjanaabrid - pronks kuulus Krista Pärmäkoskile.

Tulemused: 1. Charlotte Kalla, 2. Marit Björgen (+7,8), 3. Krista Pärmäkoski (+10,1), 4. Ebba Andersson (+10,9), 5. Jessica Diggins (+14,7), 6. Nathalie von Siebenthal... 56. Tatjana Mannima (+5,56,8).

"Sõidu klassikapool oli raske. Esiteks andsid suusad pisut tagasi ja teiseks olen harjunud maratone sõitma ja seal alustatakse rahulikult, aga siin pandi kohe tempo peale. Ei suutnud seda taluda," kirjeldas Mannima rajal toimunut.

"Järgmisena sõidan sprinti, siis 10 km uisku ja lõpuks 30 km klassikat, kus mul on suurimad lootused. Teen kaasa kogu programmi, kui juba tuldud sai. Kahju, et Anette Veerpalu haigestumise tõttu paarissprint ära jääb. Minuga on nii, et mida rohkem sõidan, seda paremaks lähen."