229 noort naist, kes moodustavad suure enamuse 280-liikmelisest Põhja-Korea delegatsioonist, jõudsid Lõuna-Koreasse läbi demilitaliseeritud tsooni täna. Kõik nad on riietatud ühtemoodi mantlitesse ja karvamütsidesse.

Souli tollitsoonist läbi tulles ootasid neid Lõuna-Korea ajakirjanike hordid, kes tantsutüdrukutelt isegi paar tsitaati kätte said.

"Mul on väga hea meel sind näha!" olevat üks tüdrukutest hõiganud, vahendab veebisait Rappler.com.

Küsimusele, mida me Põhja-Korea tüdrukute esituses olümpiapäevil näha võime, kõlas vastus: "Peate ootama. Kui ma ütleksin, ei oleks see enam huvitav."

Kuuldavasti on tantsutüdrukud läbinud põhjaliku valikusõela ning nende perekondadele on tehtud taustauuring. Muidugi mõista peavad nad olema lojaalsed Põhja-Korea valitsevale parteile.

Varasemalt on Põhja-Korea oma tantsutüdrukuid lõunasse saatnud 2002. aasta Aasia mängudele Busanis, 2003. aasta suveuniversiaadile Daegus ja 2005. aasta Aasia kergejõustiku meistrivõistlustele Incheonis. Ühest 2005. aastal Lõuna-Koreas käinud tantsutüdrukust, Ri Sol-Just sai hiljem Kim Jong-uni naine.

Pyeongchangi mängudel osaleb 10 Põhja-Korea sportlast, veel 12 on üles antud Põhja ja Lõuna-Korea ühises naiste jäähokitiimis.