Olümpiakoondise arsti Mihkel Mardna sõnul käitus Ermits eeskujulikult ja tuli noroviiruse sümptomitest teatama suisa kell kolm öösel. Kuigi kohe polnud võimalik haigust diagoonsida, suunati Ermits ometi olümpiakülas üksikusse tuppa, kust ta ei tohtinud väljuda.

Peagi selgus, et tegemist ongi noroviirusega. Kuna tõvele saadi kiirelt jälile ja Ermits põdes seda kergelt – kõrget palavikku polnud – oli tal juba järgmisel päeval oluliselt parem. Ometi ei saanud ta karantiinist lahkuda.

„ROK-i meditsiinikomisjon on kehtestanud noroviiruse puhuks väga ranged reeglid – haigestunud sportlane peab olema vähemalt 48 tundi karantiinis,” selgitas olümpiakoondise arst Mihkel Mardna.

Kuna haigestumisest oli ROK-ile teada antud, sattus Ermits jälgimise alla. „Sportlase kaelakaart registreerib ära tema liikumise – külast väljumise, sööklasse sisenemise – siis pidi Ermits, vaatamata sellele, et tal oli oluliselt parem, ikka toas püsima, kuhu talle süüa toodi.

Toast väljumine tähendanuks haiguse teadlikku levitamist ja ROK-i poolt järgnenuks tõsised sanktsioonid. Millised, ma öelda ei oska, kui pelga hoiatusega poleks kindlasti piirdutud.”

Mardna sõnul on Ermits piisavalt terve osalemaks laskesuusatamise teatesõidus. Ükski teine Eesti sportlane pole noroviirusesse nakatunud, kuid kõik käituvad kõrgendatud valvsusega.