"Polnud see, mida ootasin. Tuleb endale tuhka pähe raputada, aga samas olid täna kõik minu vastu. Mu sisund pole kehv ja tulemus ei peegelda tegelikku olukorda," sõnas Ilves, kes oli hüppevõistluse järel 16.kohal.

"Ma ei mõista, kuidas kohtunikud lasid mehi mäest alla nii, et tingimused polnud võrdsed. Isa hoidis peast kinni ega saanud aru. Ühed põrusid, teised, kes tavaliselt hüppavad 100 meetrit, lendasid täna 120," imestas eestlane.

Ilves tunnistas, et suusad olid täna kehvad, kuid ta ise polnud ka heal tasemel. "Suusarajal andsin endast maksimumi, ei löönud kordagi käega, kuigi suusad... Ah, ma ei ütle midagi. Ise polnud mees. Tänane tuleb kiiresti ära unustada ja olümpialt kaasa võtta positiivne, normaalmäe 16. koht."

Treenerist isa Andrus Ilves lisas: "Pole rõõmustavat rääkida. Suusarajal oli pettumus suurem kui hüppemäel, kus õhulend oli keskpärane. Murdmaa oli katastroof. Et kas hooldemehed panid puusse? Ei kommenteeri. Eesmärk jääb meil samaks - nelja aasta pärast tahame võidelda medali eest."