See tähendab, et kui ei juhtu imet, peavad kõik need sportlased, kellele rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) on riiklikus dopinguprogrammis osalemise tõttu määranud eluaegse olümpiakeelu, kindlasti Lõuna-Koreas toimuvast suurvõistlustest suu puhtaks pühkima, sest mängudele kvalifitseerumine lõpeb 28. jaanuaril.

Ainsa ROK-ilt karistuse saanud Venemaa sportlasena pole kohtusse pöördunud 2014. aasta Sotši olümpial neljabobi koosseisus neljandale kohale tulnud Maksim Belugin.

ROK-i nn Oswaldi komisjon, mida juhtis täitevkomitee liige Denis Oswald, võttis teravamalt luubi alla 46 sportlase juhtumid ning karistas neist eluaegse olümpiakeelu ja Sotši mängudest diskvalifitseerimisega 43. Kolm sportlast - iluuisutaja Adelina Sotnikova, jäähokimängija Anna Šohhina ja kiiruisutaja Denis Juskov vabastati süüst.

"CAS-i arbitraaži protseduuridega on iga sportlase puhul algust tehtud. Neid vaadeldakse ühiselt ning ühine istung leiab aset nädalal, mis algab 22. jaanuariga," seisis CAS-i pressiteates. "Praegu tundub, et CAS avaldab lõpliku otsuse iga juhtumi kohta 31. jaanuaril või enne seda."